İstanbul’da 4 metrelik zehirli denizanası böyle görüntülendi
İstanbul’da 4 metrelik zehirli denizanası böyle görüntülendi Kuzey Denizi ve Akdeniz’de görülen Pusula denizanaları, Marmara Denizi’nde de görülmeye başlandı. 4 metre boyundaki dev denizanası Maltepe sahili açıklarında böyle görüntüledi.
15.06.2023 Vatan TV
Dünyanın en zehirli türlerinden biri! O ilde görüntülendi... Ölüsüne de dirisine de sakın dokunmayın!
Dünyanın en zehirli türlerinden biri! O ilde görüntülendi... Ölüsüne de dirisine de sakın dokunmayın! Anavatanı Akdeniz ve Ege Denizi olan zehirli denizanaları Tekirdağ kıyılarında görüldü. Kırmızı, kahverengi ve sarı renklerde olabilen, 1.5 metreyi bulan kollara sahip denizanaları vatandaşları tedirgin ediyor. Uzmanlar, denizanasının ne ölüsüne ne de dirisine dokunulmaması gerektiğini belirtti.
26.05.2022 Yaşam
Zehir saçıyor, korkutan uyarı geldi! 'Temas edildiğinde hemen...'
Zehir saçıyor, korkutan uyarı geldi! 'Temas edildiğinde hemen...' Çanakkale Boğazı ile sahillerde iklim değişikliği nedeniyle popülasyonu artan zehirli pusula denizanaları hakkında uyaran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, "Temas edildiğinde hemen denizden çıkılmalı. Temas edilen cilt kısmı amonyak ya da sirke ile yıkanmalı. Kesinlikle tatlı su ile muamele edilmemeli" dedi.
18.04.2022 Yaşam