Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı!
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Yıllar geçse bile gebelik şansını arttırmak mümkün!
Yıllar geçse bile gebelik şansını arttırmak mümkün! Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz yumurta dondurma işlemi, kariyer planlamasından veya başka gerekçeler ile bebek sahibi olmayı erteleyen veya sağlık nedenlerinden dolayı anne olmayı ertelemek zorunda kalan kadınların bir seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Yumurta dondurma işlemi kadının yumurtalıklarında yumurta üretimi mevcut ise her yaşta uygulanabiliyor. Günümüzde hızla gelişen laboratuvar koşulları ve teknolojileri yumurta dondurmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Peki, Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Bekarlar yumurta dondurma işlemi yaptırabilir mi? İşte yumurta dondurma hakkında bilmeniz gerekenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu anlattı.
22.02.2021 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu?
Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu? Çağla Şikel’in konuk olduğu Armağan Çağlayan'ın YouTube programında kız bebeği olmasını istediği için yumurta dondurma işlemini yaptırdığını açıklamasının ardından yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yumurta dondurma işlemi hakkında merak edilenler...
9.10.2020 Gündem