Yumurta Dondurma

Yumurta Dondurma

Son dakika yumurta dondurma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yumurta dondurma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yumurta dondurma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yumurta Dondurma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yumurta dondurma gelişmeleri de dahil olmak üzere 215 yumurta dondurma haberi bulunmuştur. Tüm yumurta dondurma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı!
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün!
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün! Halk arasında yumurtalık gençleştirme olarak da bilinen PRP yöntemine ilişkin Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “PRP yöntemiyle yaklaştığımız erken menopoz olgularında kendiliğinden gebelikler oluşuyor. Yöntem, hastanın kendi yumurtasıyla gebe kalması ve doğurganlığını koruması için bir fırsat veriyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Biyolojik saat işliyor! 35 yaşına gelmeden bunu mutlaka yapın!
Biyolojik saat işliyor! 35 yaşına gelmeden bunu mutlaka yapın! Dünya genelinde 45-55 yaş aralığına düşen menopoz yaşı, Türkiye’de ise 46-48 yaş olarak biliniyor. Uzmanlar, iş yaşamı nedeniyle gebeliği erteleyen kadınların, sağlıklı bir gebelik için 35 yaş öncesinde adım atmalarını öneriyor. Kariyeri yüzünden anne olmayı erteleyen kadınların mutlaka yumurtalarını dondurması gerektiğini dikkat çeken Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Elçim Bayrak, yumurta dondurma konusunda merak edilenleri anlattı.
3.11.2021 Sağlık
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla...
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla... En büyük hayali anne olmak olan Pakize Erdoğan, 28 yaşında menopoz sürecine girdiğini öğrendi. Tedavi olup, çocuk sahibi olmak için eşiyle birlikte birçok doktora giden Erdoğan, 7 yılda 2 aşılama ve 2 tüp bebek tedavisi gördü. Başarısızlıkla sonuçlanan tedavilerin ardından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın ile tanışan çift, elde edilen tek embriyo ile sağlanan gebelik sonucunda oğulları İbrahim Berat’ı kucağına aldı.
17.10.2021 Sağlık
Çocuk sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren flaş karar! O uygulamaya izin yok
Çocuk sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren flaş karar! O uygulamaya izin yok Çocuk sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren flaş karar! Tüp bebek yöntemine başvuranları da kapsıyor. Kimse bilmiyor ama ‘evli olmak’ şartı aranıyor. Boşandıktan sonra tüp bebek merkezinde dondurduğu yumurtalarını kullanmak isteyen bir anneye, mahkemenin verdiği cevap tartışma yarattı.
18.09.2021 Gündem
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün!
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün! Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.
3.09.2021 Sağlık
Altın yumurta yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün!
Altın yumurta yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün! Anne adaylarına sevindirici haber! ‘Altın Yumurta’ olarak bilinen ‘Dual Stimulasyon’ veya ‘Çifte Uyarım’ olan yöntemle, anne adaylarının gebelik şansı artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hem zamandan tasarruf hem de maddi anlamda daha avantajlı olan bu sistem ile gebelik şansının arttığını belirtti.
14.07.2021 Sağlık
Yumurta dondurma yöntemi ile bebek sahibi olmak mümkün
Yumurta dondurma yöntemi ile bebek sahibi olmak mümkün Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, çeşitli nedenlerden dolayı çocuk sahibi olmayı ertelemek isteyen kadınların yumurta rezervini 10 yıl dondurarak ileriki yıllarda yeniden çocuk sahibi olabileceğini söyledi.
6.06.2021 Sağlık
Yumurta dondurmak için ideal yaş; 35 ve öncesi
Yumurta dondurmak için ideal yaş; 35 ve öncesi Üreme fonksiyonları risk altında bulunan kadınların gelecekte çocuk sahibi olabilmeleri için sağlıklı yumurtaları alınarak dondurulabiliyor. Uzmanlar bu işlemin yapılabilmesi için en uygun yaşın 35 ve altı olduğunu ve kadınların adet döngüsü üzerinde bir etkiye yol açmadığını belirtiyor.
22.04.2021 Sağlık
Kanser tedavisinde doğurganlık korunabilir
Kanser tedavisinde doğurganlık korunabilir 40 yıldan uzun süredir kanser tedavilerindeki yenilikler ve özellikle kemoterapi alanındaki gelişmeler sayesinde yaşam sürelerinde önemli düzeyde uzamalar sağlandı. Ancak kanser tedavilerinin doğurganlığı olumsuz etkilediği de bir gerçek. Bazı kanser tedavilerinin ardından yaşanan doğurganlık kaybı vakaları, hastanın hassas olan psikolojisini de olumsuz etkiliyor. Özellikle son yıllarda yardımcı üreme teknikleri ile ilişkili yeni teknolojilerin gelişmesi sonucu bu tür hastalarda doğurganlığın korunmasıyla ilgili yeni bir disiplin, “Doğurganlığın Korunması-Fertilite Prezervasyonu” başlığı altında gelişti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Pabuçcu kanser tedavisinde doğurganlığın korunması ile ilgili merak edilenleri anlattı.
2.04.2021 Sağlık
Yıllar geçse bile gebelik şansını arttırmak mümkün!
Yıllar geçse bile gebelik şansını arttırmak mümkün! Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz yumurta dondurma işlemi, kariyer planlamasından veya başka gerekçeler ile bebek sahibi olmayı erteleyen veya sağlık nedenlerinden dolayı anne olmayı ertelemek zorunda kalan kadınların bir seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Yumurta dondurma işlemi kadının yumurtalıklarında yumurta üretimi mevcut ise her yaşta uygulanabiliyor. Günümüzde hızla gelişen laboratuvar koşulları ve teknolojileri yumurta dondurmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Peki, Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Bekarlar yumurta dondurma işlemi yaptırabilir mi? İşte yumurta dondurma hakkında bilmeniz gerekenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu anlattı.
22.02.2021 Sağlık
Kemoterapi öncesi yumurtalar dondurulmalı
Kemoterapi öncesi yumurtalar dondurulmalı Yumurta dondurma işleminin klasik tüp bebek uygulamasına benzer şekilde yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, "Yumurta toplama işleminden sonra elde edilen olgun yumurtalar vitrifikasyon denilen hızlı bir dondurma yöntemi ile dondurularak saklanır. Kanser tedavisi nedeniyle kemoterapi/radyoterapi görecek kadınlarda tüp bebek için yumurtalıkların uyarılmasına adet döneminden bağımsız olarak hemen başlanabilir" dedi.
3.02.2021 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi nedir?
Yumurta dondurma işlemi nedir? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, yumurta dondurma işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
22.12.2020 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu?
Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu? Çağla Şikel’in konuk olduğu Armağan Çağlayan'ın YouTube programında kız bebeği olmasını istediği için yumurta dondurma işlemini yaptırdığını açıklamasının ardından yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır? Yumurtalar ne kadar süreyle saklanabilir? Yumurta dondurma işlemi SGK tarafından karşılanıyor mu? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yumurta dondurma işlemi hakkında merak edilenler...
9.10.2020 Gündem
Sosyal yumurta dondurma
Sosyal yumurta dondurma Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, "Sosyal hayatın getirdiği gecikmeler nedeniyle kadınlarda yumurta dondurmaya talep artıyor" dedi.
17.08.2020 Sağlık
Vitrifikasyon yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün
Vitrifikasyon yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün Op.Dr. Numan Bayazıt, Vitrifikasyon yöntemi hakkında bilgi verdi.
26.01.2020 Sağlık
Yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara kötü haber!
Yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara kötü haber! Newcastle Doğurganlık Merkezi, İngiltere'deki tüm IVF doğumlarını 15 yıl öncesine kadar analiz etti. Araştırmaya göre, kadınların dondurulmuş yumurtalarını kullanarak gebe kalma şansı azalıyor. Uzmanlar, yumurta dondurma işlemi yapan kliniklerin kadınlara dondurulmuş yumurtadan gebe kalmak için beş deneme gerektirebileceğine dair bir uyarı yapması gerektiğini söylüyor.
12.01.2020 Sağlık
Yumurta dondurma yaygınlaşıyor
Yumurta dondurma yaygınlaşıyor Kanserin yaygınlaştığı günümüzde kemoterapi ve radyoterapi gibi tedaviler özellikle genç yaştaki hastalar için kısırlığı önemli bir sosyal sorun haline getirebilirken, yumurta dondurma işlemi yaygınlaşıyor.
3.07.2019 Sağlık
'Yoksa ben kısır mıyım?'
'Yoksa ben kısır mıyım?' Sağlıksız koşullar üreme yeterliliğini düşürmekte ve kısırlığa neden olabilmektedir. Birçok kadın “Acaba kısır olabilir miyim. Rezervim ne durumda?" sorularını kendisine soruyor.
25.02.2019 Sağlık
Erken menopoz riski olanlar yumurtalarını dondursunlar
Erken menopoz riski olanlar yumurtalarını dondursunlar Menopoz, kadınlarda son adetten sonra 1 yıl adet görülmemesi ile tanısı konulan üreme hormonlarının bitmesi neticesinde oluşan bir dönemsel durumdur.
17.10.2018 Sağlık
Kadınların kaçınılmaz kabusu: Menopoz
Kadınların kaçınılmaz kabusu: Menopoz Menopoz, kadınlarda son adetten sonra 1 yıl adet görülmemesi ile tanısı konulan üreme hormonlarının bitmesi neticesinde oluşan bir dönemsel durumdur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aylin Akıncı özellikle ileri yaşlardaki kadınları endişelendiren menopoz hakkındaki tüm bilinmeyenleri anlattı.
17.10.2018 Sağlık
Yumurta dondurma ile biyolojik saati durdurun
Yumurta dondurma ile biyolojik saati durdurun Prof. Dr. Faruk Buyru, yumurtalık rezervi azalmaya başlamış ve o an için gebe kalma olanağı bulunmayan kadınlarla ilgili, "Yumurta dondurma işlemi özellikle evli olmayan kadınlar için doğurganlık açısından bir sigorta, biyolojik saati durdurma olarak nitelendirilebilir. Kadının yumurta sayısı ve yumurta kalitesi yaşla birlikte azaldığı için bunun önüne geçmenin yolu yumurtaları dondurmaktır" dedi.
25.09.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yumurta Dondurma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yumurta dondurma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.