YÖK Başkanı Saraç: Üniversitelerimizi bu yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız kararlarımızı açıklayacağız
YÖK Başkanı Saraç: Üniversitelerimizi bu yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız kararlarımızı açıklayacağız YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Önümüzdeki günlerde yükseköğretimimizin son dönemlerdeki (başta yabancı uyruklu öğrenci sayımızdaki olağanüstü artış olmak üzere) kazanımlarını kaybetmemek ve üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız 'yenilikçi ve yapısal değişiklikleri' de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız" dedi.
21.05.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç: 800 doktoralı, aşı ve ilaç çalışmalarına katkıya hazır
YÖK Başkanı Saraç: 800 doktoralı, aşı ve ilaç çalışmalarına katkıya hazır Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "'YÖK 100/2000 Doktora Projesi' kapsamındaki 800 doktora yapan beyin gücü, Türkiye'de corona virüs salgınına karşı yürütülecek Ar-Ge, aşı, ilaç çalışmalarına katkı vermek üzere hazır" dedi.
5.05.2020 Gündem
YÖK Başkanı Saraç: Avrupa ve Amerika'dan daha hızlı karar aldık
YÖK Başkanı Saraç: Avrupa ve Amerika'dan daha hızlı karar aldık Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, University World News'de yayınlanan makalesinde corona virüs salgını öncesi yapılan hazırlığa işaret ederek, "Bu hazırlık, Türkiye'nin pek çok Avrupa ülkesine ve Amerika'daki pek çok üniversiteye göre daha hızlı karar almasını ve net uygulamalar için düzenleme yapmasını sağladı" dedi.
19.04.2020 Gündem
Son dakika! Üniversiteye girişte tek sınav yapılacak
Son dakika! Üniversiteye girişte tek sınav yapılacak YÖK Başkanı Saraç, üniversiteye girişte yeni sistemi açıkladı. YGS, LYS ayrımı kalktı, 2000 yılına kadar uygulanan ÖSS benzeri tek basamaklı sınav sistemine geçiliyor. Öğrenciler haziran ayında 2 gün sürecek, çok oturumlu tek bir sınava girecek. Puan türü 18’den 4’e indirilecek. Yeni sistem, bu yıl uygulamaya konulacak
29.09.2021 Gündem