Yök Açıklama

Yök Açıklama

Son dakika YÖK açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YÖK açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YÖK açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yök Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yök açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.076 yök açıklama haberi bulunmuştur. Tüm yök açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama!
YÖK’ten yurt dışından alınan diplomaların tanıma ve denklik işlemleri ile ilgili açıklama! YÖK 2022 yılının sekiz ayında 7013 denklik başvurusunu karara bağladı. Denklik başvurularından 7013 başvurunun 3291’i “denklik”, 368’i “ret” kararıyla sonuçlandı.
13.09.2022 Eğitim
YÖK'ten flaş karar! Hemen başvurdular, her yıl yenilecek
YÖK'ten flaş karar! Hemen başvurdular, her yıl yenilecek YÖK harekete geçti. Yeni karar kamuoyu ile paylaşıldı. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Ukraynalı akademisyenlere çağrı yapıldı. Ülkesini terk etmek zorunda kalan akademisyenleri davet eden YÖK, “Çalışmalarınıza bizim üniversitelerimizde devam edin” çağrısı yaptı. Birçok üniversiteye başvuru yapan öğretim elemanlarının özellikle nükleer fizik ve savunma teknolojisinde katkı sağlayacağı belirtiliyor. YÖK'ün çağrısı hemen karşılık buldu. Ukraynalı akademisyen, Türkiye’deki üniversitelere başvuru yapmaya başladı. Bu başvurular üniversite yönetimlerince değerlendirmeye alınacak. YÖK akademisyenleri bazı sınavlara tabi tutarak nihai kararını verecek. Başvurusu onaylanan akademisyenler, yabancı öğretim üyeleri için açılan “sözleşmeli eleman” kadrosunda eğitime başlayacak. Sözleşmeler birer yıl yenilenerek devam edecek.
24.03.2022 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı duyurdu... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar duyurdu. Milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiriyor. "Araştırma Üniversiteleri Destek Programı"nın uygulamaya alındığını hatırlatan Özvar, program çerçevesinde belirlenen üniversitelerin mevzuatının diğerlerinden biraz daha farklılaşacağını belirten Özvar, “Ukrayna’da okuyan Türk vatandaşı öğrencilere şunu söylemek lazım. Bu konu hakkında maalesef bir bilgi kirliliği var. Bunlara kulak asmamaları lazım. Yükseköğretim Kurulu’ndan resmi bir açıklama gelmediği müddetçe her türlü spekülasyonlara kulaklarını kapatmaları gerekiyor” dedi. Öte yandan tıp alanının yükseköğretim programları içerisinde en çok tercih edilen alanların başında geldiğini vurgulayan Başkan Özvar, kontenjanlar konusunda, “Tıp eğitiminde biz kaliteden ödün veremeyiz. Yükseköğretim Kurulu olarak bilhassa sağlık alanında kalite bizim birinci önceliğimizdir. Ama şu olabilir; belki uzmanlık yani Tıp Uzmanlık Sınavlarında (TUS) imkânlar ölçüsünde bazı kontenjanların sayıları, üniversitelerin eğitim öğretimini bozmayacak, aksatmayacak şekilde artırılabilir. ifadelerini kullandı.
21.03.2022 Eğitim
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı
Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması! YÖK Başkanı Özvar kararı resmen açıkladı Üniversitelerle ilgili flaş uzaktan eğitim açıklaması. Artan koronavirüs vakaları sonrası üniversiteler peş peşe harekete geçiyor. Kritik karar verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vakalar sonrası üniversitelerle ilgili uzaktan eğitim açıklamasında bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, artan vaka sayılarını takip ettiklerini belirterek, "Üniversitelerimiz, salgınla ilgili olarak ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabilecektir" dedi.
6.01.2022 Eğitim
Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK açıkladı!
Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK açıkladı! YÖK'ten 'yüz yüze eğitim' açıklaması geldi. YÖK'ten yapılan açıklamada, salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin alındığı belirtildi. Peki, Üniversitelerde eğitim yüz yüze mi, online mı olacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte YÖK'ten yapılan açıklama...
15.08.2021 Eğitim
YÖK açıkladı! Ve belli oldu, üniversiteler...
YÖK açıkladı! Ve belli oldu, üniversiteler... Yükseköğretim Kurulunca yayımlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2020"ye göre, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 56,04 ile öğrenci başına düşen kitap sayısı en yüksek üniversite oldu.
22.02.2021 Eğitim
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı!
2021 YKS kılavuzunda değişiklik! YÖK açıkladı! 2021 YKS kılavuzu ile ilgili flaş değişiklik... YÖK YKS kılavuzu ile ilgili yazı gönderdi. YÖK harekete geçti ve değişiklik yapılması gereken koşulları tek tek açıkladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), YKS kılavuzunda aranılan koşullarla ilgili bir takım yeni kararlar aldı. YÖK tarafından 'İvedi' koduyla gönderilen 2021 YKS kılavuzu koşul değişiklikleri konulu yazıda, "YKS kılavuzunda aynı isimli programlarda farklı koşulların arandığını ve bazı koşulların eğitim hakkını engellemeyecek türden anlaşılması üzerine bir takım yeni kararlar aldı." ifadelerine yer verildi. Buna göre, atamalarda bile yer almayan koşulların başvuruda istenemeyeceğini, kişilerin eğitim hakkının engellenemeyeceği ve şartların YKS kılavuzunda yer almaması gerektiğine karar veren YÖK, kılavuzda yer alan sağlık programları, denizcilik programları, özel güvenlik ve koruma görevlisi programları ile sivil havacılık ve burs koşullarında istenen şartların düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
20.02.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitim kararı! YÖK duyurdu
Yüz yüze eğitim kararı! YÖK duyurdu YÖK, uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak çevrim içi yapılmasına karar verdi.
17.02.2021 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK harekete geçti...
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK harekete geçti... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığına bir yazı gönderildi. YÖK, Sağlık Bakanlığı’ndan üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerinin bildirilmesini istedi. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler açılacak mı?
2.02.2021 Eğitim
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite!
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin performanslarını açıkladı. YÖK tarafından yayınlanan raporda, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite belli oldu. TÜBİTAK işbirliği ile yapılan YÖK performans değerlendirmesi kapsamında Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" başlıkları altında 32 gösterge kapsamında değerlendirildi. YÖK raporuna göre, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi olarak belirlendi.
5.11.2020 Eğitim
YÖK Gelecek Projesi'ni başlattı! Doktora mezunlarına akademik kadro hakkı tanındı!
YÖK Gelecek Projesi'ni başlattı! Doktora mezunlarına akademik kadro hakkı tanındı! YÖK akademik kadro kullanımında yeni bir yöntemi hayata geçiriyor. YÖK, akademisyen alımında YÖK- Gelecek Projesini"ni başlattı. Proje ile araştırma görevlisi , öğretim üyesi istihdamı ve liyakat-kariyer platformu aşamalarından oluşacak.
9.09.2020 Eğitim
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri?
Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri? Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK’e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi geldi. Bu haberin ardından üniversite öğrencileri internette 'Üniversiteler ne zaman açılıyor? Uzaktan eğitim geçen üniversiteler hangileri? Üniversiteler uzaktan eğitime mi geçti?' sorularını araştırıyor. İşte YÖK'ün açıklaması ve uzaktan eğitime geçen üniversiteler ile ilgili bilgiler...
5.09.2020 Eğitim
Sağlıkta lisans tamamlama sonuçları açıklandı!
Sağlıkta lisans tamamlama sonuçları açıklandı! Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) sağlık lisans tamamlama yerleştirme işlemleri yapıldı. Peki, Sağlıkta lisans tamamlama kayıtları ne zaman yapılacak? İşte YÖK'ten yapılan açıklama...
4.09.2020 Eğitim
Tıp fakülteleri ilgili YÖK'ten açıklama!
Tıp fakülteleri ilgili YÖK'ten açıklama! Tıp fakültelerindeki kadroların yetersiz olduğu haberleri üzerine YÖK açıklama yaptı. YÖK açıklamasında, "Tıp fakültelerindeki toplam öğrenci sayısı 96.150 olup bu fakültelerde 16.270 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Buna göre ülkemizde bir öğretim üyesi başına 6 öğrenci düşüyor" denildi.
1.09.2020 Eğitim
YÖK’ten üniversite öğrencilerine müjde! Çalışma başlatıldı!
YÖK’ten üniversite öğrencilerine müjde! Çalışma başlatıldı! YÖK öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu olarak Transkript belgesini e-Devlete taşıyor. YÖK, üniversiteler tarafından verilen öğrenci transkript belgelerinin (not dökümü belgesi) standart bir formda, Türkçe ve İngilizce olarak e-Devlet kapısı üzerinden dijital ortamda verilebilmesi için önemli bir çalışma başlattı. YÖK’e iletilen bu öneriler doğrultusunda taslakta güncellemeler yapılarak belgeye son şekli verilerek bütün üniversitelere gönderildi.
21.08.2020 Eğitim
Hibrit eğitim nedir? Üniversitelerde hibrit eğitim modeli uygulanacak!
Hibrit eğitim nedir? Üniversitelerde hibrit eğitim modeli uygulanacak! Corona virüs pandemisi ile gündeme gelen hibrit eğitim modeli internette araştırılan konular arasında geliyor. Üniversitelerin açılacağı tarihin YÖK tarafından açıklanmasının ardından üniversitlerde uygulanan hibrit eğitim modeli merak ediliyor. Peki, Hibrit eğitim nedir? İşte üniversitelerde hibrit eğitim modeli...
13.08.2020 Eğitim
YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? Üniversite tercihleri için adaylara YÖK'ten destek!
YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? Üniversite tercihleri için adaylara YÖK'ten destek! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda sanal fuar düzenleniyor. Peki, YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? YÖK Sanal Fuar kayıt ekranı...
3.08.2020 Eğitim
İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı? İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri ne olacak?
İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı? İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri ne olacak? İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırıldı. Bu haberin ardından İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı soruları araştırılırken öğrencilerin ne olacağı da merak ediliyor. YÖK İstanbul Şehir Üniversitesi'ndeki son durum ile ilgili açıklama yaptı. Peki, İstanbul Şehir Üniversitesi neden kapatıldı? İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri ne olacak? İşte İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri ile ilgili alınan tedbirler ve YÖK tarafından yapılan açıklama...
1.07.2020 Eğitim
YÖK 100/2000 Doktora Bursu başvuru süresi uzatıldı! YÖK'ten açıklama!
YÖK 100/2000 Doktora Bursu başvuru süresi uzatıldı! YÖK'ten açıklama! Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteler ve aday öğrencilerden gelen talep üzerine 100/2000 YÖK Doktora Bursu başvurularının süresini 3 Temmuz Cuma gününe kadar uzattı. Peki, YÖK doktora bursu başvuruları nasıl yapılır? YÖK doktora başvuru ekranı...
30.06.2020 Eğitim
YÖK Başkanı Saraç: 800 doktoralı, aşı ve ilaç çalışmalarına katkıya hazır
YÖK Başkanı Saraç: 800 doktoralı, aşı ve ilaç çalışmalarına katkıya hazır Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, "'YÖK 100/2000 Doktora Projesi' kapsamındaki 800 doktora yapan beyin gücü, Türkiye'de corona virüs salgınına karşı yürütülecek Ar-Ge, aşı, ilaç çalışmalarına katkı vermek üzere hazır" dedi.
5.05.2020 Gündem
YÖK’ten açıklama geldi! YÖK dersleri platformu açıldı mı? YÖK kayıt dondurma nasıl yapılır?
YÖK’ten açıklama geldi! YÖK dersleri platformu açıldı mı? YÖK kayıt dondurma nasıl yapılır? YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, yeni tip corona virüs salgını sürecinde üniversitelerde uzaktan eğitim sürecinden öğrencilerin istifade edebilmesi için farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu oluşturduklarını söyledi. Bu açıklamaların ardından YÖK dersleri platformu açıldı mı? YÖK kayıt dondurma nasıl yapılır? YÖK dersleri platformuna nasıl girilir? soruları gündem oldu. İşte YÖK dersleri platformu ve kayıt dondurma ile ilgili detaylar…
5.04.2020 Eğitim
YKS ertelendi mi? YÖK açıklama yaptı, YKS ne zaman? Üniversite sınavı 2020 yeni tarihi belli oldu!
YKS ertelendi mi? YÖK açıklama yaptı, YKS ne zaman? Üniversite sınavı 2020 yeni tarihi belli oldu! YYKS ertelendi mi? sorusuna YÖK açıklama yaparak cevap verdi. YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, üniversite sınavı tarihi belli oldu. Peki, YKS ne zaman, üniversite sınavı tarihi belli mi?
26.03.2020 Eğitim
'Hırvat kasap' intihar etmeseydi serbest kalacaktı
'Hırvat kasap' intihar etmeseydi serbest kalacaktı Bosna'da savaş suçu işleyen, Mostar Köprüsü'nü yıktıran 'Hırvat kasap' Slobodan Praljak, 20 yıllık cezasını duyunca zehir içti. 13 yıldır hapiste bulunan Praljak'ın serbest kalma ihtimali bulunuyordu.
1.12.2017 Dünya
Van'da bugün hangi ilçelerde okullar tatil edildi? 16 Aralık Cuma tatil olacak mı?
Van'da bugün hangi ilçelerde okullar tatil edildi? 16 Aralık Cuma tatil olacak mı? Van'da okullar yarın tatil edilecek mi? Van'ın ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin yaptığı açıklamada okulların bir gün ara ile tatil edildiğini açıkladı. Peki Van'da hangi ilçelerde okullar tatil edildi? 16 Aralık Cuma günü okullar tatil olacak mı?
29.09.2021 Gündem
Diyarbakırlı köylü:  PKK'dan özür bekliyoruz
Diyarbakırlı köylü: PKK'dan özür bekliyoruz Patlama, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Sarıkamış Köyü’ne bağlı Dürümlü Mezrası’nda meydana gelmiş, Tanışık Köyü’nden 16 köylü hayatını kaybetmiştiKöylüler, Türk bayrağının asılı olduğu çadırda taziyeleri kabul ediliyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yök Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yök açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.