Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor...
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor... Emeklilik koşulları zorlaşıyor, emekli maaşları daha düşük oluyor, yıllık izin, kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, iş güvencesi gibi haklardan yararlanamıyorlar, mobbing karşısında savunmasız kalıyorlar. Çalışan çok sayıda kişiyi kapsıyor. Bu haklar sözleşmedeki yalnızca bir cümleye bakıyor. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekimler ile diş hekimleri ile ilgili kritik sözleşme detayına dikkat çekildi. İş sözleşmesinde açıkça 4/1-a kapsamında çalıştığı belirtilmeyenler otomatik olarak 4/1-b kapsamında sayılıyor ve birçok hak kaybı doğuyor. İşte özel sektörde çalışan hekimlerin hakları...
20.04.2022 Çalışan Hakları
Yıllık izin yapacaklar dikkat! İzin süresi...
Yıllık izin yapacaklar dikkat! İzin süresi... Yaz aylarının gelmesiyle çalışanların gündeminde yıllık izinler var. Genel olarak herkesin yıllık izin kullanma hakkı var. İzin süresi ise kıdeme göre değişiyor. İzinlerin ilk bölümü 10 günden az olmamak üzere istenildiği kadar bölünmesi de mümkün oluyor.
2.07.2019 Ekonomi
İşçiye ‘yol izni’ vermek zorunlu
İşçiye ‘yol izni’ vermek zorunlu Yıllık izin konusunda az bilinen bir uygulama da ‘yol izni’dir. İşveren, yıllık iznini işyerinin bulunduğu ilin dışında geçirecek olan işçiye, işçinin bunu belgelenmesi şartıyla 4 güne kadar ücretsiz izin vermek zorunda.
16.06.2019 Çalışan Hakları
Dikkat! Bunu yapmayan yıllık izne istediği tarihte çıkamıyor
Dikkat! Bunu yapmayan yıllık izne istediği tarihte çıkamıyor Yaz döneminin yaklaşması ve erken rezervasyon kampanyalarının hız kesmeden devam etmesi ile çalışanlar yıllık izin sürelerini hesaplamaya başladı. Yıllık izne istediğiniz tarihte çıkabilmek için bildirim süresine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle en az bir ay önce işverene yazılı olarak bildirmeniz gerekiyor.
27.02.2019 Çalışan Hakları