Altay tankı ‘AKKOR Aktif Koruma Sistemi’ ile entegre edildi
Altay tankı ‘AKKOR Aktif Koruma Sistemi’ ile entegre edildi Altay tankı ‘AKKOR Aktif Koruma Sistemi’ ile entegre edildi. ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, “AKKOR Aktif Koruma Sistemi’nin Altay Tankımıza entegre olmasıyla birlikte Türkiye, bu sistemleri tankları üstünde hizmete almış dünyadaki iki ülkeden biri olmanın haklı gururunu yaşıyor" denildi.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri...
Yeni nesil Altay tankı TSK'ya teslim edildi! İşte özellikleri ve yetenekleri... Türkiye'nin yerli ve milli tankı TSK'ya teslim ediliyor. ASELSAN’ın geliştirdiği sistemler ALTAY Tankına yüksek atış gücü, yüksek beka kabiliyeti ve kendini koruma yetenekleri sağlıyor. ALTAY Tankının en ayırt edici özelliklerinden biri, beka kabiliyetini çok önemli seviyede arttıran AKKOR Aktif Koruma Sistemine sahip olması. ALTAY’daki ASELSAN ürünleri tankçılıkta Demir Üçgen olarak adlandırılan Ateş Gücü, Mobilite ve Beka başlıkları altında toplanıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, CNN Türk ekranlarına Altay Tankı'nın özelliklerini anlattı. Güçlüer "Bu tankların vurulması, mayınla durdurulması mümkünün değil. Bu böyle kalmayacak, geliştirilecek. İnanılmaz bir gurur. Ülkemizin belki de jeopolitik güvenliği 10 kat artmış durumda" dedi.
23.04.2023 Gündem
Avusturyalı firmaya ayar: İptal etti
Avusturyalı firmaya ayar: İptal etti TÜMOSAN, Avusturyalı AVL firması ile taahhütleri yerine getirmediği için sözleşmesini iptal etti. Tümosan’ın açıklamasında Avusturya hükümetinin Türkiye’nin iç işlerine müdahale edecek şekilde şartlar içeren ihraç lisansında ısrar etmesine dikkat çekildi.
18.01.2017 Ekonomi