Türkiye 2030’a kadar tümüyle yenilebilir enerjiye geçebilir!
Türkiye 2030’a kadar tümüyle yenilebilir enerjiye geçebilir! Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçmek için gerekli kaynak potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR Türkiye) Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, “Türkiye eğer bugünden yüzünü yenilenebilir enerjiye (güneşe) dönerse ve gerekli altyapıyı hazırlarsa 2030 yılına kadar tümüyle yenilenebilir enerjiye geçişini sağlayabilir” diye konuştu.
3.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Avrupa'nın yenilenebilir enerjisi arttı
Avrupa'nın yenilenebilir enerjisi arttı 28 üyeli AB'de, yenilenebilir enerjinin tüketilen enerji toplamındaki payı 2018’de 18’e çıktı.
23.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Boğaziçili profesörden çığır açan buluş
Boğaziçili profesörden çığır açan buluş Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kerim Avcı, biyodizel üretiminin bir yan ürünü olan ve arz fazlası bulunan gliserol maddesinden düşük enerji maliyeti ve yüksek verimle yüksek saflıkta hidrojen elde edilmesi yönünde önemli aşamalar kaydedildiğini açıkladı. Avcı, bu sayede enerji ithalatında önemli bir tasarrufa gidilebileceğini kaydetti.
18.10.2016 Ekonomi