Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı
Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bu yıl yapılacak yasal düzenlemeyle küçük esnaf 7.200 prim günüyle 5 yıl erken emekli olabilecek. Bağ-Kur prim gün sayısının 1.800 gün düşürülmesiyle birlikte binlerce küçük esnaf da EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanacak.
19.01.2024 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emeklilik ile ilgili yeni fırsat! Refah payı detayı ortaya çıktı Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emeklilere 5 bin liralık ikramiye müjdesinin ardından 85 milyonun hayatına dokunan, ev kadınlarına emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yeni uygulamalar devreye giriyor. Tek seferlik, dul ve yetimlerin de yararlanacağı 5 bin liralık ikramiye 15 Kasım'dan önce emeklilerin hesabında olacak. Emeklilere sosyal destek projeleri yaşama geçecek, kültür sanat etkinliklerinde indirim yapılacak, kamu yararına çalışma imkanı sunulacak. Ev kadınlarına emeklilik imkanı sağlanacak, sigorta priminin üçte birini devlet ödeyecek, emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
12.10.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri