Yarsav

Yarsav

Son dakika YARSAV haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YARSAV ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YARSAV haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yarsav

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yarsav gelişmeleri de dahil olmak üzere 516 yarsav haberi bulunmuştur. Tüm yarsav haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? Sabih Kanadoğlu 367 kararı nedir, neden öldü?
Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında öldü? Sabih Kanadoğlu 367 kararı nedir, neden öldü? Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 84 yaşında hayatını kaybetti. "367 krizi" ile tanınan Kanadoğlu, Ankara'da bir hastanede tedavi görüyordu. Peki, Sabih Kanadoğlu kimdir, nereli, neden öldü, kaç yaşındaydı? Sabih Kanadoğlu 367 olayı nedir? İşte Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun biyografisi...
28.02.2023 Gündem
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı
Önder Aytaç'ın hapis cezası onandı Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'a seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirlenen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
YARSAV üyesi firari eski hakim yakalandı
YARSAV üyesi firari eski hakim yakalandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) mensup olduğu gerekçesi ile meslekten ihraç edilen ve yaklaşık 3 yıldır firari olarak aranan eski hakim Hüseyin Purtaş, Ankara'da yakalandı.
29.01.2020 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis
Eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a FETÖ'den 11 yıl 3 ay hapis Yargıtay ve Danıştaya seçilecek Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin belirlendiği 2011'deki toplantıları organize ettiği belirtilen eski Yargıtay üyesi Önder Aytaç'a, 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
23.09.2019 Gündem
FETÖ'nün "YARSAV" planı
FETÖ'nün "YARSAV" planı Kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğine (YARSAV) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla örgüt mensubu hakim ve savcıların üye olmalarının sağlandığı, özellikle 2015'ten sonra Türkiye ile ilgili uluslararası kuruluşlar nezdinde olumsuz algı oluşturulması için derneğin kullanıldığı tespit edildi.
2.08.2019 Gündem
Eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç'a 7 yıl 6 ay hapis
Eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç'a 7 yıl 6 ay hapis Yargıtay 9. Ceza Dairesince, meslekten ihraç edilen eski Yargıtay üyesi Mustafa Kılıç'a FETÖ üyeliği suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
27.06.2019 Gündem
YARSAV'ın eski başkan yardımcısına 10 yıl hapis!
YARSAV'ın eski başkan yardımcısına 10 yıl hapis! Yargıtay 9. Ceza Dairesince, kapatılan YARSAV'ın Başkan Yardımcısı ve eski Danıştay üyesi Oktay Aydın'a FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verildi.
27.06.2019 Gündem
YARSAV eski başkanı Arslan'ın cezası belli oldu
YARSAV eski başkanı Arslan'ın cezası belli oldu KHK ile kapatılan YARSAV'ın eski başkanı Murat Arslan, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
18.01.2019 Gündem
Ergenekon savcısı Ercan Şafak'a 9 yıl 4 ay hapis
Ergenekon savcısı Ercan Şafak'a 9 yıl 4 ay hapis FETÖ'nün kumpas davaları olarak gösterilen, "Ergenekon", "Balyoz" ve "Poyrazköy" davalarının savcılarından Ercan Şafak'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Şafak hakkında FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca "Anayasayı ihlal", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından beraatına karar verdi.
7.12.2018 Gündem
Eski savcıya 12 yıl hapis
Eski savcıya 12 yıl hapis FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan savcı Mehmet Kaya'ya 12 yıl hapis cezası verildi.
19.09.2018 Gündem
CHP'de 24 il başkanı istifa edip aday adayı oldu
CHP'de 24 il başkanı istifa edip aday adayı oldu Aralarında Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve Adana İl Başkanı Adnan Barut'un da bulunduğu 24 il başkanı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.
10.05.2018 Siyaset
CHP'de dikkat çeken görüşme iki isim biraraya geldi
CHP'de dikkat çeken görüşme iki isim biraraya geldi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüşme gerçekleştiriyor.
31.01.2018 Siyaset
Kılıçdaroğlu'na resmen rakip oldu
Kılıçdaroğlu'na resmen rakip oldu Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan aday adayı olacağını açıkladı.
29.01.2018 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu'na 3. rakip
Kemal Kılıçdaroğlu'na 3. rakip Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. Daha önce de Yalova milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal CHP genel başkanlığı için adaylıklarını açıklamışlardı.
25.01.2018 Gündem
Türkiye'den Avrupa'ya ağır darbe! Sarsıldılar
Türkiye'den Avrupa'ya ağır darbe! Sarsıldılar Ankara, üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin bütçesine yaptığı katkıyı, protesto amacıyla azaltıyor. Rusya’nın da benzer kararı ile Konsey’in milyonlarca euro kaybı söz konusu.
29.09.2021 Gündem
ABD’den görülmemiş talep
ABD’den görülmemiş talep FETÖ’cülerle görüşmeleri tespit edilen Metin Topuz’un telefonunu isteyen ABD, “Telefon şahsın olsa da bizim işler için kullanıyor” demiş . Bakan Gül: “O zaman ‘Her ne kadar Türk vatandaşıysa da bizim işler için kullanılıyor onu da verin’ gibi bir noktaya kadar gidecek”
29.09.2021 Gündem
Adalet Bakanı Gül'den FETÖ elebaşının iadesi hakkında önemli açıklama
Adalet Bakanı Gül'den FETÖ elebaşının iadesi hakkında önemli açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "FETÖ elebaşı Gülen’in iadesini engelleyecek bir belge, prosedür, eksiklik kalmamıştır. Her iki taraf için de şekli anlamda iade için her türlü koşullar tamamlanmıştır. Bundan sonra artık iade bekliyoruz" dedi. Bakan Gül, Başbakan Yıldırım'ın ABD'yi ziyaret edebileceğini de söyledi.
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu’nun avukatı gözaltında
Kılıçdaroğlu’nun avukatı gözaltında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu, yaşananlar için “Demokrasi adına yüz karası” ifadesini kullandı
29.09.2021 Gündem
YARSAV eski Başkanı Murat Arslan hakkındaki iddianame düzenlendi
YARSAV eski Başkanı Murat Arslan hakkındaki iddianame düzenlendi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) eski Başkanı Murat Arslan hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçlamasıyla iddianame düzenleyerek mahkemeye gönderdi.
29.09.2021 Gündem
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş Erzurum'da eski savcı Osman Nesuh Yıldız hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede itirafçı olan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarında, YARSAV'a üye olan kişilerin üyelik aidatlarının dahi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ödendiğinin belirtildiğine vurgu yapıldı.
29.09.2021 Gündem
‘HSYK, FETÖ için ölüm kalım meselesiydi...’
‘HSYK, FETÖ için ölüm kalım meselesiydi...’ ABD’de doktora yapan hakim, FETÖ’nün hakim olmak istediği HSYK’daki seçimlerde oy vermek için Türkiye’ye dönmüş
29.09.2021 Gündem
FETÖ'cüleri ele veren üç dönem
FETÖ'cüleri ele veren üç dönem FETÖ soruşturmaları kapsamındaki gizli tanık ifadeleri, örgüt üyelerinin, üniversite eğitimi, YARSAV üyeliği ve 2014'teki HSYK seçimleri döneminde gizleme konusunda zayıf kaldıklarını ortaya koydu.
29.09.2021 Gündem
FETÖ'cü polis memurundan dinleme itirafı
FETÖ'cü polis memurundan dinleme itirafı Ankara İstihbarat Dairesi'nde görevli FETO mensubu eski polis memuru F.A., gazeteci ve hâkimlerin dinlenmesine ilişkin önemli itiraflarda bulundu.
29.09.2021 Gündem
FETÖ itirafçısı örgüt toplantılarını deşifre etti
FETÖ itirafçısı örgüt toplantılarını deşifre etti FETÖ soruşturmasında itirafçı olan hakim, firari yargı imamı Ahmet Can’ın Çukurambar’daki lüks evde düzenlediği örgüt toplantılarını deşifre etti: “Ahmet Can’ın sohbetlerine Birol Erdem, İbrahim Okur, Ahmet Hamsici, Hüseyin Yıldırım, Ahmet Kaya, Muzaffer Bayram, Galip Tuncay Tutar ve Ahmet Berberoğlu gibi isimler katılırdı”
29.09.2021 Gündem
FETÖ'yü, kendi tuzağı ByLock ele verdi
FETÖ'yü, kendi tuzağı ByLock ele verdi Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının deşifre olmamak için kullandığı şifreli haberleşme programı ByLock, FETÖ üyelerinin tespitinde önem rol oynadı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yarsav ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yarsav haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.