Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor!
Uzmanlar uyardı! Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tetikliyor! Kolon kanseri, sindirim sisteminin son 1,5 – 2 metresindeki kalın bağırsaklarda görülüyor. Yaşlanmayla birlikte kanser oranının artarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar, kalın bağırsakta görülen poliplerin tespit edilmesi durumunda alınması gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlar; liften fakir ve aşırı karbonhidratlı beslenenlerin, fazla et tüketenlerin, hareketsiz yaşam tarzı olanların, aşırı alkol ve sigara kullananların kolon kanseri riski taşıdığına dikkat çekiyor.
2.03.2022 Sağlık
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası!
Bu hataları her gün yapıyoruz! İşte 6 beslenme hatası! Koronavirüsten korunmada ve tedaviden başarılı sonuç alınmasında güçlü bir bağışıklık sisteminin yeri önemli. Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasında da düzenli uyku, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Günlük rutinde mevsim meyve ve sebzelerinin, tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin, et ve süt ürünlerinin dengeli şekilde tüketilmeleri bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için göz önünde bulundurulması gereken kuralların başında geliyor. Ancak beslenmede yapılan bazı hatalar, bağışıklığınızı zayıflatabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş pandemide kaçınılması gereken 6 beslenme hatasını anlattı.
22.02.2021 Sağlık
Yanlış beslenme saçları döküyor!
Yanlış beslenme saçları döküyor! Saç dökülmesinin önemli bir psikolojik problem teşkil ettiğini ve özgüven duygusuna zarar verdiğini belirten Dr. Emrah Çinik, yanlış beslenmenin de saç dökülmesinde etkili olduğunu söyledi.
24.08.2017 Sağlık
Yanlış beslenme geniz etine yol açıyor!
Yanlış beslenme geniz etine yol açıyor! Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Opr...
22.01.2015 Sağlık