Rusya Wagner grubu nedir, Wagner ordusu kaç kişi? Paramiliter Wagner lideri kimdir, Wagner grubu kimlerden oluşuyor, Wagner nedir?
Rusya Wagner grubu nedir, Wagner ordusu kaç kişi? Paramiliter Wagner lideri kimdir, Wagner grubu kimlerden oluşuyor, Wagner nedir? Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, Rus ordusunun yöneticilerine karşı büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurdu. Peki, Wagner kimdir, Wagner grubu nedir? Rusya Wagner ordusu kaç kişi, Rus Wagner grubu nedir, lideri kim? İşte Wagner ordusu…
24.06.2023 Gündem
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya