Hollanda'da hükümeti kurma görevi Rutte'a verildi
Hollanda'da hükümeti kurma görevi Rutte'a verildi Hollanda'da, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Mark Rutte, ülkede yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.
12.10.2017 Dünya
Hollanda'da kriz büyüyor
Hollanda'da kriz büyüyor Hollanda'da, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) ve Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) liderleri, hükümeti kurmakla görevlendirilen Herman Tjeenk Willink'e, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in gittikçe radikalleştiğini bildirdi.
15.06.2017 Dünya
Hollanda'da seçim sonuçları belli oldu!
Hollanda'da seçim sonuçları belli oldu! Bütün dünyanın soluğunu tutarak izlediği ve oyların yüzde 96'sının sayıldığı Hollanda'da Başbakan Rutte'nin partisi 33 sandalye çıkardı. İslam ve yabancı karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) ise ikinci oldu. Rutte, Avrupa Birliğini (AB) rahatlatan başarısına rağmen 41 milletvekili kazandığı 2012 seçimlerinin gerisinde kaldı. Seçimden önceki anketlerde 25 sandalyeyi bulan aşırı sağcı Geert Wilders'in Özgürlük Partisi ise, 20 milletvekilinde kaldı. İşçi Partisi'nden ihraç edilen Türklerin kurduğu DENK partisi, 3 milletvekilliği elde ederek seçimin asıl kazananı oldu. Türkleri ihraç edilen parti ise sandıkta büyük hüsran yaşadı.
16.03.2017 Dünya