Tatile gidecekler dikkat! Uzmanlardan kritik virüs uyarısı!
Tatile gidecekler dikkat! Uzmanlardan kritik virüs uyarısı! 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşmeye geçildi. Restoranlar ve kafeler müşterilerini kabul ediyor. Yazın gelmesiyle beraber tatil yörelerine de gidiliyor. Peki bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor? Tatilde koronavirüsten nasıl korunuruz? Sahilde, otelde hangi önlemler alınmalı? Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer uyardı ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
6.06.2021 Sağlık
Prof. Dr. Öğünç'ten "Kovid-19' uyarısı: Mesafeyi koruyalım!
Prof. Dr. Öğünç'ten "Kovid-19' uyarısı: Mesafeyi koruyalım! Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güner Öğünç, soğuk havanın virüslerin üremesini kolaylaştırdığını belirterek, "Bu dönemde evimizde kalıp, insanlarla aramıza en az 2 metrelik güvenli mesafeyi koyarak, başta koranavirüs olmak üzere diğer virüslerden korunabiliriz." dedi.
27.03.2020 Sağlık
Bade İşçil: 'Hayır' demesini öğren!
Bade İşçil: 'Hayır' demesini öğren! Bade İşçil, virüs nedeniyle insanların evinde misafir kabul etmemeleri gerektiğini söyledi.
22.03.2020 Magazin
Elçilikten Türk vatandaşlarına virüs uyarısı!
Elçilikten Türk vatandaşlarına virüs uyarısı! Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nden Çin'e seyahat edecek vatandaşlar için yaptığı uyarıda, "Kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaları, açık havada koruyucu maske takmaları, seyahat sırasında yanlarında el temizleme jeli benzeri dezenfektan bulundurmaları, yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerin görülmesi halinde acilen bir doktora başvurulması tavsiye edilmektedir" denildi.
23.01.2020 Dünya