Uyuz patladı! Bulaşması için 15 dakika yetiyor...
Uyuz patladı! Bulaşması için 15 dakika yetiyor... Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği İdari Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal, pandemide kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması nedeniyle uyuz vakalarında yüzde 50 artış yaşandığını söyledi.
21.01.2022 Sağlık
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor...
Dirençli uyuz vakalarında patlama! 15 dakika yetiyor... Uyuz vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl "dirençli uyuz vakalarında" patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, "Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor" dedi.
26.02.2021 Yaşam
Ev karantinasında uyuz vakaları 2 buçuk kat arttı!
Ev karantinasında uyuz vakaları 2 buçuk kat arttı! Özel bir üniversitenin yaptığı bir araştırmaya göre, uyuz vakalarında 2 buçuk kat artış tespit edildi. Uyuz vakalarındaki bu artışın nedenlerine yönelik açıklama yapan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Karantina sürecinde evlerde kapalı kalan insanların –özellikle kalabalık aileler- temasının artması ve COVID-19 bulaş riskini bertaraf etmek için kaşıntı ile belirti veren bu sürecin göz ardı edilmesi ile birlikte hastanelere başvuruda gecikilmesi uyuz vakalarında artışa neden olmuştur” dedi.
24.02.2021 Sağlık