Uyuz hastalığı 20 dakikada bulaşıyor
Uyuz hastalığı 20 dakikada bulaşıyor Uyuz hastalığının kadın, erkek ayırımı yapmadan tüm yaş gruplarında, etnik gruplarda ve sosyoekonomik düzeylerde görülebileceğini ifade eden Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Ufuk Güleç, “Uyuz, kişiden kişiye yaklaşık 20 dakika üzeri sıkı temasla bulaşır. Kullanılan çamaşır ve çarşaflar en az 60 derecede yıkanmalı, sıcak ayarda ütülenmeli. Yıkanamayacak ve en çok temas ettiğimiz TV kumandaları, tabletler, telefonlar ve eşyalar ağzı bağlı bir poşet içinde 1 haftaya yakın saklanmalı” dedi.
21.02.2020 Sağlık
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü?
Uyuz hastalığından kurtulmak mümkün mü? Tedavi edilmeyen uyuz hastalığının, yani cilde giren mikroskobik akarların aylarca insanın üzerinde yaşayabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, uyuz mikrobunun hijyenik vücutlarda da yaşayıp üreyebileceğini söyledi.
27.01.2020 Sağlık
"Uyuz hastalığı hava yoluyla bulaşmaz"
"Uyuz hastalığı hava yoluyla bulaşmaz" Eczacı Yıldız Türkaydın, "Uyuz hastalığı kısa süreli temaslarla veya hava yoluyla bulaşmaz. Hastalığın tedavisi basit olmakla birlikte uzun sürer ve özen gerektirir. İlaç tedavisi ile birlikte çarşaflar, kıyafetler, havlular yüksek sıcaklıkta yıkanıp ütülenmelidir." dedi.
15.01.2020 Sağlık