Gece artan kaşıntı uyuzun habercisi olabilir
Gece artan kaşıntı uyuzun habercisi olabilir Uzm. Dr. Sümbüle Dönmez, kaşıntının birçok hastalığın ilk bulgusu olduğunu belirterek “Egzamadan mantar hastalıklarına, bitlenmeden uyuza ve ilaç döküntülerine birçok dermatolojik hastalıkta ayrıca böbrek, karaciğer hastalıkları, diyabet, kanser hastalıkları ve psikosomatik bozukluklarda ilk bulgu kaşıntı olabilir” dedi.
31.12.2019 Sağlık
‘Uyuz salgını var ve ilacı tükendi’ iddiası
‘Uyuz salgını var ve ilacı tükendi’ iddiası Uyuz vakalarında büyük artış olduğunu söyleyen uzmanlar, kaşıntısı bulunanlara dermatoloğa gitmelerini önerdi. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu ise uyuz ilacı sıkıntısı yaşandığını belirtti.
12.12.2019 Sağlık
'Uyuz vakalarında erken tanı çok önemli'
'Uyuz vakalarında erken tanı çok önemli' Prof. Dr. Yaşar Ali Öner, uyuz vakalarında erken tanı ve tedbirin, hastalığın tedavisinde büyük önem taşıdığını söyledi.
27.11.2019 Sağlık
Uyuz vakaları artıyor
Uyuz vakaları artıyor Kaşıntıyla ortaya çıktığı için çoğu zaman basit bir alerji diye düşünülüp zamanında doktora gidilmemesi nedeniyle tedavi edilemeyen uyuz hastalığı, gözle görülemeyen bir parazitten kaynaklanıyor. Uzmanlar, giysiden, çarşaftan hatta basit bir temas yoluyla dahi bulaşabilen uyuz hastalığının, salgın yaratabilecek kadar hızla yayıldığına işaret etti. Cildiye Uzmanı Dr. Emre Araz, “Hastanemizde bu yılın ilk 11 ayında vaka sayısının üç kat arttığına şahit olduk. Dermatoloji camiası olarak vaka sayısındaki bu artışı dikkat çekici buluyoruz" dedi.
16.11.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri