Üretimi

Üretimi

Son dakika üretimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üretimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üretimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üretimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üretimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.338 üretimi haberi bulunmuştur. Tüm üretimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor
Adana'da bal hasadı başladı! Üretimde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor Adana, zengin bitki örtüsü ve verilen desteklerle bal üretiminde üst sıralardaki yerini koruyor. Kentte yaklaşık 2 bin 470 arıcının 495 bin kovanda bal üretimi yapılmasıyla geçen yıl 12 bin 280 ton bal üretildi. Adana bölgesindeki arıcılar yılın ilk balını da peteklerden sağmaya başladı.
28.04.2024 Adana
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu?
Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…
27.04.2024 Ekonomi
Adana'da sazan üretimi için anaç balıklar sağılmaya başlandı
Adana'da sazan üretimi için anaç balıklar sağılmaya başlandı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yeni balık yetiştirme sezonunun ilk adımı atılarak anaç balıklardan sağım yapıldı.
26.04.2024 Adana
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Küresel ısınmayla iklim değişti! Kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Küresel ısınmayla iklim değişti! Kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor 2 yaşındaki fidanların 1 yıl sonra meyve vermesi ve üretici için muz bitkisine alternatif olması hedefleniyor. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi (BATEM) Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Dilek Güven, "Ürün almaya başladığımızda 5 kilo yaş meyveden 1 kilo kuru kahve elde edilecek" dedi.
23.04.2024 Gündem
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor Erzurum'un İspir ilçesinde Mahmut Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) sağladığı 800 bin liralık hibe desteği ile Arkun Barajı'nda kurduğu tesiste ürettiği somonları ihraç ediyor.
21.04.2024 Gündem
İstanbul'da otoparka el bombalı saldırı kamerada
İstanbul'da otoparka el bombalı saldırı kamerada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Kağıthane’deki yediemin otoparkına yapılan bombalı iki saldırının ise görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, ilk saldırıda el bombasının aracın önüne düşüp patladığı, ikinci saldırıda bombanın otopark kapısında patladığı görülüyor.
21.04.2024 Gündem
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
İstanbul'da Mahzen-29 operasyonu: 32 şüphelinin yakalandı
İstanbul'da Mahzen-29 operasyonu: 32 şüphelinin yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
19.04.2024 Gündem
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı Türkiye'nin kayısı ve erik üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Sezonda 100 bin ton rekolte beklenen ilçede açık alanda hasat edilen eriklerin boyuna göre 50 ile 350 TL arasında alıcı bulduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatın biraz daha düşmesinin beklendiği kaydedildi.
17.04.2024 Ekonomi
Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor! Günler sürüyor
Çukurova sıcağında narenciye odunları mangal kömürüne dönüşüyor! Günler sürüyor Adana’nın Kozan ilçesinde narenciye ağaçlarının kesildikten sonra mangal kömürü üretimi için haftalarca süren meşakkatli yolculuğu başladı. Çukurova sıcağında ekmek paralarını ateşten çıkaran kömür üreticileri günler süren mesailerine devam ediyor.
17.04.2024 Adana
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını bildirdi. "Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı, ekmek satışı olacak mı? Bayramda fırınlar kaç gün kapalı?
Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı, ekmek satışı olacak mı? Bayramda fırınlar kaç gün kapalı? Bayramda fırınlar açık mı 2024, bayramın 1. günü fırınlar kapalı mı? Ramazan Bayramı’nda fırınların açık olup olmadığı sorgulanmaya başlandı.
6.04.2024 Yaşam
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı Türkiye'nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana'da hasat başladı. Verim çiftçinin yüzünü güldürürken ilk turfanda patatesler kilogramı tarlada 17 liradan satılıyor.
6.04.2024 Adana
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tükettici fiyatları aylık 3.16 artış gösterirken yıllık 68,50 olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
3.04.2024 Ekonomi
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor"
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor" Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında iki farklı ürün üretimi yapan çiftçiler, üzümden önce bağların altlarına diktikleri fasulyede hasada başladı.
2.04.2024 Ekonomi
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı!
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı! Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
2.04.2024 Adana
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında planlan ABD’yi ziyareti öncesinde iki ülke arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden bir heyet dün Ankara’da bir dizi kritik temaslarda bulundu.
30.03.2024 Gündem
İstanbul'da korkutan fabrika yangını!
İstanbul'da korkutan fabrika yangını! Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
29.03.2024 Gündem
Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu! 90 bin ton üretiliyor
Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu! 90 bin ton üretiliyor Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Adana’nın 2023 yılında 90 bin ton soya üretimi ile Türkiye’nin yüzde 65’ini, Akdeniz Bölgesi’nin de yüzde 69’unu karşılayarak Akdeniz ve Türkiye birinci oldu” denildi.
27.03.2024 Adana
Adana 89 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye birincisi oldu
Adana 89 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye birincisi oldu Adana, 2023 yılında yerfıstığı üretiminde Türkiye birincisi oldu.
25.03.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Üretimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üretimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.