Üreticiler

Üreticiler

Son dakika üreticiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üreticiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üreticiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üreticiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üreticiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.710 üreticiler haberi bulunmuştur. Tüm üreticiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat!  Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat! Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Kakao fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, kârlılığı sınırlı etkiledi. Çünkü üreticiler Ramazan ve Kurban Bayramı için üretim planlarını aylar öncesinden yaptılar. Bu nedenle krizin iki bayramı da teğet geçmesi beklenirken iç piyasada kakao maliyetlerinin fiyatlara yansımasının eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
6.04.2024 Ekonomi
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu
İlk üç ayın e-ihracat şampiyonu tekstil ürünleri ve mutfak eşyaları oldu Bir e-ticaret platformunun açıkladığı verilere göre 2024’ün ilk çeyreğinde Türk üreticiler en çok Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yaptı. En çok ihracat gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra; Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin oldu. Tekstil ve mutfak eşyaları ise, ihracatı en fazla yapılan ürün grupları olarak dikkat çekti.
4.04.2024 Ekonomi
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı!
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı! Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
2.04.2024 Adana
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
12.03.2024 Adana
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu
Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.
8.03.2024 Adana
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor
Adana'da narenciye bahçede kaldı! Kilosu 1 liradan satışa sunuluyor Adana'nın Kozan ilçesinde portakal başta olmak üzere mandalina ve limon tarlada 1 TL'den alıcı bulamıyor. Onlarca dönüm portakal ve mandalina çürürken üreticiler, bahçede en az hasarın oluşması için ürünleri dalından dökmeye başladı.
5.03.2024 Adana
Şubat ayında açan badem ağaçları herkesi şaşırttı
Şubat ayında açan badem ağaçları herkesi şaşırttı Gümüşhane kent merkezinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yalancı bahara aldanarak erken açan badem ağaçları vatandaşları şaşırttı.
25.02.2024 Gündem
Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı
Teknolojinin kalbi 3DEXPERIENCE World 2024 zirvesinde attı 30 ülkeden 5 bin katılımcının yer aldığı, Dassault Systèmes tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen etkinlik mühendisler, girişimciler, üreticiler ve sektör liderlerinin katılımıyla 11-14 Şubat tarihleri arasında Dallas'ta gerçekleşti.
22.02.2024 Vitrin
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Gül serada 25, çiçekçide 100-150 lira! Fiyat farkı şok etti
Gül serada 25, çiçekçide 100-150 lira! Fiyat farkı şok etti Adana’da gül üreticilerinde 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hasat yoğunluğu yaşanırken dalından tanesi 25 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde 100-150 TL arasında alıcı buluyor.
12.02.2024 Adana
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor
Fiyatlar uçtu! 100 TL'den satılıyor İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde salatalık 80-100 liradan satılıyor. Kış aylarında üretimin az olduğu belirtilirken, birkaç hafta içinde fiyatların düşmesi bekleniyor.
11.02.2024 Ekonomi
Araç muayenesinde Yüreğir’de çiftçilere büyük kolaylık
Araç muayenesinde Yüreğir’de çiftçilere büyük kolaylık Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili kuruluşun Gezici Araç Muayene İstasyonu’nu Doğankent Kültür Merkezi’ne taşıyan Yüreğir Ziraat Odası, çiftçilerin şehir merkezine gidip zaman ve yakıt harcamadan traktörlerinin yıllık muayenesini yapmalarını sağladı.
6.02.2024 Adana
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım'
Devlet desteği aldı, paraya para demiyor! 'Kârlı bir iş, bu yıl 75 tona çıkardım' Devlet desteği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Pek çok kişi aldığı devlet desteği ile kendi işinin patronu oluyor. Denize kıyısı olmayan ve bozkırın ortasında yer alan Yozgat’ın Çekerek ilçesinde bulunan barajda ağ kafes sistemi ile alabalık üreten girişimci Tuncay Erol, yıllık 25 ton olan kapasitesini devlet desteği ile 75 tona çıkardı.
30.01.2024 Ekonomi
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinanın bahçe fiyatı 2 TL’ye kadar düştü. İşçi maliyetini bile karşılamayan ürünü çiftçiler, dalında çürümeye bıraktı.
9.01.2024 Ekonomi
Yeni yıla günler kala fındık fiyatı 100 TL istikrarını sürdürüyor
Yeni yıla günler kala fındık fiyatı 100 TL istikrarını sürdürüyor Sezon başında 110 TL sınırını aşarak üreticiyi memnun eden fındık fiyatı, yılbaşına günler kala 100 TL’ye sabitlendi.
25.12.2023 Ekonomi
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor
Defne yaprakları, kadınlar için gelir kapısı oldu! Yüzde 90'ını Türkiye karşılıyor Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton yaş defne yaprağı kurutuluyor. Daha sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımın
24.12.2023 Ekonomi
Kadınlar için gelir kapısı oldu! Dünya ihtiyacının yüzde 90'ı Türkiye'den...
Kadınlar için gelir kapısı oldu! Dünya ihtiyacının yüzde 90'ı Türkiye'den... Samsun'un19 Mayıs ilçesinde kurulan tesiste, günde 1 ton elde ediliyor. Kurutulduktan sonra ilçedeki kadınlar tarafından ayrıştırılan yapraklar, firmaların ihtiyacına göre paketleniyor. 19 Mayıs Ekolojik Üreticiler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkı Karaman, "20 kişiye 12 ay boyunca istihdam sağlıyoruz. Daha çok yaygınlaşması için çiftçilerimize ücretsiz dağıtımını da yapıyoruz" dedi.
24.12.2023 Ekonomi
İstanbul'da ekmek fiyatları her yerde farklı! İşte bu haksız kazancın sebebi
İstanbul'da ekmek fiyatları her yerde farklı! İşte bu haksız kazancın sebebi İstanbul'da farklı ilçelerde farklı fırınlarda ekmek fiyatları farklı fiyatlara satılıyor. Peki ekmek fiyatları neden farklı? Fırınlar kendi fiyatlarını mı belirliyor? Vali ekmek fiyatları ile ilgili net konuştu. Merak edilen tüm detayları CNNTÜRK masaya yatırdı. İşte haberin ayrıntıları...
11.12.2023 Ekonomi
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor...
Limonda servet değerinde israf! 4 dolardan satılıyor... Türkiye bir yandan endüstride kullanmak için limon kabuğu lifi ithal ederken üreticiler limonun kendisini “para etmediği” için çöpe döküyor. Uzmanlar, bu verimsizlik ve kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtiyor.
7.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üreticiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üreticiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.