"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor"
"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor" Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya illişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
BM’den Türk gencini şok edecek araştırma!
BM’den Türk gencini şok edecek araştırma! Birleşmiş Milletler’in (BM) Türkiye’de yaptığı araştırma, her 4 gençten birinin üreme organının adını bilmediğini ortaya koydu...
28.04.2014 Yaşam