MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu...
MEB harekete geçti ve değişti! İlkokul, ortaokul, lise anaokulu... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti bugün uygulama başladı. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren karar ile ceza hükmü kaldırıldı. MEB özel öğretim kurumlarında çalışan personelin mağduriyetlerini gidermek için "tek taraflı sözleşmeyle işten ayrılan eğitim personeline bir yıl herhangi bir özel öğretim kurumunda görev verilmemesi" yönündeki cezai hüküm yönetmelikten çıkarıldı. Okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim okulu veya özel eğitim okullarının binaları ile ilgili de düzenleme yapıldı.
19.02.2022 Eğitim
YÖK duyurdu! 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021' yayınlandı
YÖK duyurdu! 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021' yayınlandı Türkiye'deki 193 üniversitenin 2020 yılı verileri doğrultusunda genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı, “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlandı.
18.02.2022 Eğitim
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdi. Mezunların işe başlama süresi ortalama 6,4 ay olarak belirlendi. İşverenlerin mezunlardan memnuniyet oranı ise yüzde 78 oldu.
21.12.2023 Ekonomi
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite!
YÖK üniversitelerin araştırma performanslarını açıkladı! İşte performansı en yüksek ilk 5 üniversite! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin performanslarını açıkladı. YÖK tarafından yayınlanan raporda, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite belli oldu. TÜBİTAK işbirliği ile yapılan YÖK performans değerlendirmesi kapsamında Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri "araştırma kapasitesi", "araştırma kalitesi" ve "etkileşim ve iş birliği" başlıkları altında 32 gösterge kapsamında değerlendirildi. YÖK raporuna göre, 2019 yılında performansı en yüksek ilk 5 üniversite sırasıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ankara Üniversitesi olarak belirlendi.
5.11.2020 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem