Uçak yakıtlarında devrim! 2022'de ilk kez kullanılacak
Uçak yakıtlarında devrim! 2022'de ilk kez kullanılacak Uçak yakıtları için devrim! Türk bilim insanları üretti, fosil kaynaklı yakıt dönemi resmen kapanıyor. Boğaziçi Üniversitesi'nin yosundan ürettiği biyoyakıt 2022'de jet uçuşunda kullanılacak. Entegre Biyorafineri Konsepti Projesi Koordinatörü Dr. Haznedaroğlu, "Jet yakıtı projesinin 3'te birini tamamlamış durumdayız. Şu anda yosunlardan elde edilen yağ optimizasyonunu gerçekleştirdik. 2022'nin ikinci çeyreğinde bütün testleri ve sertifikasyon işlemleri tamamlandıktan sonra bir Türk Hava Yolları iç hat uçuşunda bir demo uçuşunu gerçekleştireceğiz" dedi.
17.11.2021 Ekonomi
Yoğurt, jetler için benzersiz bir yakıt kaynağı olabilir
Yoğurt, jetler için benzersiz bir yakıt kaynağı olabilir Bilim insanları, peynir altı suyunu jet yakıtlarda kullanmak üzere bir yol geliştirdiklerini resmen açıkladı. Yapılan çalışmalar, yoğurdun sürdürülebilir jet yakıtına dönüştürülebileceğini ortaya koydu.
14.12.2017 Bilim ve Teknoloji
İzmir’de uçak yakıtı vurgunu
İzmir’de uçak yakıtı vurgunu İZMİR’in Aliağa İlçesi’ndeki TÜPRAŞ’tan havacılık sektöründe uçak yakıtı olarak kullanılmak üzere ÖTV’siz olarak aldıkları 8 bin 30 ton JET A-1 yakıtını sektörde kullanmayarak piyasaya sürdüğü iddia edilen gruba yönelik operasyon düzenlendi...
27.11.2014 Yaşam
Sapanca'ya kadar ulaştı
Sapanca'ya kadar ulaştı Patlamadan kalan uçak yakıtı Sapanca Gölü'ne ulaştı.Büyük bir çevre felaketinden dönüldü...
23.05.2012 Yaşam