Türkü

Türkü

Son dakika türkü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.878 türkü haberi bulunmuştur. Tüm türkü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi
Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi Dağlar kızı Reyhan Reyhan, Analar guzusu Reyhan Reyhan, Oldum sene heyran heyran heyran, Alem sene heyran heyran heyran… Tarihler 1960 yılını gösterirken Dağlar Kızı Reyhan tüm Türkiye’yi kasıp kavurur. Kamuran Akkor’un 1960 sonlarında söylediği bu türkü, sonrasında adını Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı, başrolünü Kartal Tibet ve Filiz Akın'ın paylaştığı bir filme de verir. Bir Azeri türküsü olan Dağlar Kızı Reyhan’ın, Azerbaycanlı Azmi isimli eşkiyanın, bir Türk göçebe obasında rastlayıp aşık olduğu kız için yazdığı rivayet edilir. Peki, Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi…
18.04.2024 Yaşam
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti Almanya’nın Solingen kentinde dün gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Savcılık faciaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.
26.03.2024 Gündem
Forbes en zengin 10 Türk! En zengin 10 Türk kim oldu? FORBES’e göre dünyanın en zengin 10 Türkü ve servetleri
Forbes en zengin 10 Türk! En zengin 10 Türk kim oldu? FORBES’e göre dünyanın en zengin 10 Türkü ve servetleri Forbes 'En zengin 100 Türk' listesini açıkladı. Zirveye 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yerleşti.
23.02.2024 Ekonomi
Hulusi Gökmeşe kimdir? İnci Taneleri Gördün Mü Yıllar Geçmiş sözleri kime ait? İşte Hulusi Gökmeşe Gördün Mü Yıllar Geçmiş Bak Sen de Yorulmuşsun şarkı sözleri
Hulusi Gökmeşe kimdir? İnci Taneleri Gördün Mü Yıllar Geçmiş sözleri kime ait? İşte Hulusi Gökmeşe Gördün Mü Yıllar Geçmiş Bak Sen de Yorulmuşsun şarkı sözleri Kanal D’nin reyting rekoru kıran dizisi İnci Taneleri’nde Gördün Mü Yıllar Geçmiş Bak Sen de Yorulmuşsun şarkısıyla dikkat çeken Hulusi Gökmeşe’nin kim olduğu ve Gördün Mü Yıllar Geçmiş sözlerinin kime ait olduğu merak konusu oldu. Peki, Hulusi Gökmeşe kimdir? İnci Taneleri Gördün Mü Yıllar Geçmiş sözleri kime ait?
3.02.2024 Magazin
Dilber Evin Barkın Yok mu sözleri! İnci Taneleri Dilber Evin Barkın yok mu şarkısının kim söylüyor, Dilber Evin Barkın Yok mu sözleri kime ait? Sincanlı Erkal kimdir?
Dilber Evin Barkın Yok mu sözleri! İnci Taneleri Dilber Evin Barkın yok mu şarkısının kim söylüyor, Dilber Evin Barkın Yok mu sözleri kime ait? Sincanlı Erkal kimdir? İnci Taneleri Dilber Evin Barkın Yok mu şarkısı kim söylüyor, Dilber Evin Barkın yok mu sözleri nedir? İnci Taneleri, Yılmaz Erdoğan'ın hayat verdiği Azem Yücedağ karakterinin hapisten çıktıktan sonra, aradan geçen yıllar boyunca kaybettiklerini bulma mücadelesini anlatan dizinin 2. fragmanında Hazar Ergüçlü’nün performansı damgasını vurdu. Fragmandaki şarkı da gündem oldu. Peki, İnci Taneleri Dilber Evin Barkın yok mu şarkısının kim söylüyor? Dilber Evin Barkın yok mu sözleri nedir?
25.01.2024 Televizyon
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz
Erdoğan'dan iş kanunu düzenlemesi mesajı: Çalışma yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2024'te asgari ücrette yüzde 49 artış gerçekleştirdik. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olduk" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan 'Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesi için çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu meseleyi Meclis ve kamuoyunun takdirine sunacağız' dedi.
5.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
İsrail bombaların üstüne adını yazdı! ABD başkan aday adayı Cenk Uygur: ürkü öyle kolay kolay korkutamazlar
İsrail bombaların üstüne adını yazdı! ABD başkan aday adayı Cenk Uygur: ürkü öyle kolay kolay korkutamazlar İsrail ordusunun bombaların üstüne ismini yazdığı ABD başkan aday adayı Cenk Uygur, CNN TÜRK'ün konuğu oldu. Canlı yayında İsrail'in bombaların üstüne Cenk Uygur yazmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uygur, "Evet ben ABD Başkan adayıyım ama aynı zamanda Türküm. Türkü öyle kolay kolay korkutamazlar." ifadelerini kullandı.
22.12.2023 Gündem
Avcılar’da türkü bara silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı
Avcılar’da türkü bara silahlı saldırı: 1 ölü 3 yaralı Avcılar’da bir türkü bara silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iş yeri sahibi öldü; 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 1'i kadın 3 kişi yakalanırken, 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
18.12.2023 Gündem
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Beyaz Gemi eseri, 1970 senesinde Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından yazılmıştır. Bu eser 2016 yılında da ülkemizde Türkiye Türkçesine çevrilerek basılmıştır. Böylelikle 168 sayfalık Beyaz Gemi kitabı Türk okuyucusu ile buluşmuştur. Refik Özdek'in çevirisini yaptığı bu kitabın konusu, karakterleri ve içeriği merak konusu olmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına sert tepki: Dünya sadece seyretti Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nde olan vahşeti hepimiz takip ettik. Medeni dünya bu hastane saldırılarını sessizce seyretti. Hatta İsrail'in kendini savunma hakkı diyenleri gördük." dedi.
20.11.2023 Gündem
İngiltere'de vahşice öldürülen DJ Koray Alpergin olayında Türk çete izi! Korkunç detay ortaya çıktı
İngiltere'de vahşice öldürülen DJ Koray Alpergin olayında Türk çete izi! Korkunç detay ortaya çıktı Kaçırıldıktan sonra işkenceyle öldürülen Türk DJ Koray Alpergin cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı. İngiltere'de Alpergin'i kaçırıp 2 gün boyunca bir türkü barda üzerine kaynar su döküp, beyzbol sopasıyla döverek öldüren kişilerin Londra'nın kuzeyinde faaliyet gösteren "Tottenham Boys" adıyla nam salan Türk çetesinin üyeleri olduğu ileri sürüldü. Çetenin üst düzey yöneticilerinin olayın ardından Türkiye'ye kaçtığı ve Sultangazi'de saklandıkları öne sürüldü.
3.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığına karşı birlikte 'dur' demeliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığına karşı birlikte 'dur' demeliyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York'taki Türkevi'nde Ahıska Türklerini kabul etti. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ediyoruz. Ülkemize gelen Ahıska Türkü sayısı 4 bini buluyor." dedi.
17.09.2023 Gündem
Ukrayna ve Rusya savaşında iki Türk komutan! Biri Putin'in diğer Zelenski’nin sağ kolu
Ukrayna ve Rusya savaşında iki Türk komutan! Biri Putin'in diğer Zelenski’nin sağ kolu Ukrayna’da devam eden savaşın iki tarafında en etkin mevkilerde iki Türk var. Biri Putin’in sağ kolu Tuva Türkü Sergey Şoygu, diğeri Zelenski’nin sağ kolu Kırım Türkü Rüstem Umerov… İkisi de Savunma Bakanı ve savaşın kaderinde ikisi de söz sahibi. İşte o iki Türk komutan...
16.09.2023 Dünya
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'den mahkemede türkülü savunma! "Yolun sonu görünüyor"
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'den mahkemede türkülü savunma! "Yolun sonu görünüyor" Hakkında toplam 40 bin 462 yıl hapis cezası istenen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer savunmasını türküyle yaptı. Faruk Fatih Özer savunmasında Musa Eroğlu'nun seslendirdiği 'Yolun onu görünüyor' türküsünden alıntı yaptı. Özer ayrıca, 'Thodex yalnızca bir şirket ve iflas etti. Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim. Suç örgütü kuracak olsam bu kadar amatörce hareket etmezdim.' ifadelerini kullandı.
7.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümüne ulaştığımız bu gurur günümüzde, aziz milletimizin, Kıbrıs Türkü'nün ve dünyanın dört bir yanındaki 7 milyonu aşkın vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum.
30.08.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kılıçdaroğlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milletimiz açısından, milli irade açısından seçimin nihai neticesi o gün tecelli etti. Seçim sonucunu bütün dünya ve Türkiye’deki herkes net bir şekilde algılamışken seçim sonucunu algılamayan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'' dedi.
28.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz girişiminin canlandırılması için çalışmalarımız sürüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunun yeniden canlandırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bu süreçte Karadeniz'de gerilimi artıracak adımlardan uzak durulmasını isteyen Erdoğan, Türkiye'nin Kırım dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğini yineledi.
23.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Ömer Çelik'ten BM'ye sert tepki: KKTC’nin egemenlik haklarına kimse saygısızlık yapamaz
Ömer Çelik'ten BM'ye sert tepki: KKTC’nin egemenlik haklarına kimse saygısızlık yapamaz Kıbrıs'ta Pile köyündeki yol çalışmalarında çıkan olaylar nedeniyle BM'ye tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir. Cumhurbaşkanımızın BM platformlarında açık ve net şekilde dile getirdiği gibi, herkes Kıbrıs’ta iki eşit egemen halk olduğu gerçeğine tam saygı göstermelidir. KKTC’nin egemenlik haklarına kimse saygısızlık yapamaz." dedi.
19.08.2023 Gündem
KKTC'deki yol projesi... Ömer Çelik: BM'nin tavrı kabul edilemez
KKTC'deki yol projesi... Ömer Çelik: BM'nin tavrı kabul edilemez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs'ta Pile köyündeki yol çalışmalarında çıkan olaylar nedeniyle BM'ye tepki gösterdi. Çelik, "Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir." dedi.
19.08.2023 Gündem
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti
Kuzey Kıbrıs'ta yol projesine BM Barış Gücü askerleri müdahale etti Türk askerleri harekete geçti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engellemek isteyen BM Barış Gücü Askerleri ile Türk askerleri arasında gerginlik yaşandı. Alana yerleştirdiği beton bloklar dozer yardımıyla kaldırıldı. Bu esnada BM Barış Gücü askerleri ile KKTC güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.
18.08.2023 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı! 3 bin vagonluk malzeme deprem bölgesinde
Bakan Uraloğlu açıkladı! 3 bin vagonluk malzeme deprem bölgesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bölgeye yardımların aralıksız sürdüğünü belirtti. Bakan Uraloğlu, “Devletimiz her zaman milletimizin yanında olmuştur, olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 3 bin 154 vagon afet bölgesine her türlü ihtiyacı karşılayacak malzeme taşındı. Hani hüzünlü bir türkü vardır, “kara tren gecikir, belki hiç gelmez” diye. Aksine bizim trenlerimiz hiç durmadan gece gündüz bölgeye yardım malzemeleri taşıyor. Son olarak 170’inci yardım trenimiz, 12 Ağustos’ta yola çıkmıştı şu anda bölgeye ulaştı” dedi.
15.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.