Korona beslenme alışkanlıklarını bozdu, diyabetli sayısı artacak!
Korona beslenme alışkanlıklarını bozdu, diyabetli sayısı artacak! Koronavirüs nedeniyle kısıtlamalar birçok kişinin yaşam tarzını etkiledi. Özellikle uzun süre hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişiklik geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir. Bu değişikliklerin sağlığa pek çok açıdan olumsuz yansıyacağını belirten uzmanlar diyabetin koronavirüsün etkisiyle daha da artacağına dikkat çekiyor. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Alper Çelik koronavirüs kapanmalarının diyabete etkilerini anlattı.
19.05.2021 Sağlık
Ağır koronavirüs hastalarının çoğunda diyabet var!
Ağır koronavirüs hastalarının çoğunda diyabet var! Kovid-19'dan dolayı hastanede yatan ağır hastaların büyük bölümünü diyabet hastaları oluşturuyor. Bu nedenle Kovid-19 olmaktan korkan şeker hastaları 17 günlük kısıtlamada ameliyat olmak için tüm randevuları doldurdu.
1.05.2021 Sağlık
Diyabete ameliyatlı çözüm
Diyabete ameliyatlı çözüm Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı bünyesindeki Metabolik Cerrahi Çalışma Grubu, Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) cerrahi tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi operasyonlarının yaygınlaşması amacıyla Türkiye çapında hekimlere yönelik eğitim seferberliği başlattı.
24.05.2016 Sağlık