Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanır? 2022 aylık enflasyon oranları ne? Son 5 aylık enflasyon ne oldu? İşte 2022 Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım enflasyon rakamları!
Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanır? 2022 aylık enflasyon oranları ne? Son 5 aylık enflasyon ne oldu? İşte 2022 Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım enflasyon rakamları! Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarındaki artışı belirleyecek enflasyon oranları için gözler ocak ayında olacak. TÜİK'in aralık ayı enflasyon oranını açıklamasıyla yeni yılda geçerli olacak zam oranıyla ilgili 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkacak. Maaşlara yapılacak kesin zam oranı ocak ayında netlik kazanacak. Peki, Aralık ayı enflasyonu ne zaman açıklanır? 2022 aylık enflasyon oranları ne? Son 5 aylık enflasyon ne oldu? İşte 2022 Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım enflasyon rakamları!
25.12.2022 Ekonomi
Kasım ayı memur enflasyon farkı! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?
Kasım ayı memur enflasyon farkı! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin gözü TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarındaydı. TÜİK Kasım ayı enflasyon verilerini açıklayınca 2023 memur ve emekli zammının detayları da netleşmeye başladı. Peki, Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte memur enflasyon farkı…
6.12.2022 Memur
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak?
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamları bekleniyor. Her ay TÜİK tarafından açıklanan enflasyon, kasım ayı ile birlikte merak konusu oldu. Gözler, TÜİK’in açıklamalarına çevrilirken enflasyon oranları ve beklentiler de merak ediliyor. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? İşte TÜİK’in enflasyon açıklamasının saati…
3.11.2022 Ekonomi
2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne?
2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan ekim ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Memur, sözleşmeli personel, SSK, Bağ-Kur emeklileri, asgari ücretli çalışanlar ve memur emeklileri enflasyon rakamlarına odaklandı. Yılın bitmesine kısa bir süre kala son 6 aylık enflasyon verilerine göre zamlar da belli olacak. Öte yandan, 2023 yılının vergi, harç ve cezalarında ne kadar artış yapılacağı da ekim ayı enflasyon verilerine göre netlik kazanacak. Peki, 2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı kaç olur? Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon tahmini ne? İşte detaylar…
31.10.2022 Ekonomi
Yeniden değerleme oranı nedir? 2023 yeniden değerleme oranı ne zaman açıklanacak? Vergi, harç ve cezalarda zam bekleniyor!
Yeniden değerleme oranı nedir? 2023 yeniden değerleme oranı ne zaman açıklanacak? Vergi, harç ve cezalarda zam bekleniyor! 2023 yılının vergi, harç ve cezalarında ne kadar artış yapılacağı merak ediliyor. Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkacak yeniden değerleme oranı artış oranını da belirleyecek. Yasaya göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden değerleme oranını yüzde 50 indirme yetkisi bulunuyor. Peki, Yeniden değerleme oranı nedir? 2023 yeniden değerleme oranı ne zaman açıklanacak? Vergi, harç ve cezalarda artış olacak mı? Yeniden değerleme oranı 2023 nasıl hesaplanır? İşte detaylar…
3.11.2022 Ekonomi
Emeklilere müjde! Oranlar netleşti, ek zam geliyor
Emeklilere müjde! Oranlar netleşti, ek zam geliyor Milyonlara güzel haber. Yıl sonunun yaklaşması ile birlikte zam haberleri peş peşe geliyor. Emekliler de yeni yılda maaşların ne kadar artacağını merak ediyor. Maaşlara yapılacak artışın dışında ek zam da gündemde. Memurlara, toplu sözleşme dışında enflasyondaki artışa göre ek zam yapılması bekleniyor. Bir kereliğe mahsus olmak üzere toplu sözleşmeye ek protokolle eklenerek böyle bir zam yapılabilir. Hatta ek zammın ocak ayındaki zamlı maaşlara yansıtılacağı da kesin gözüküyor. Ancak zammın ne kadar olacağı ve daha da önemlisi memur emeklilerini kapsayıp kapsamayacağı henüz netlik kazanmış değil.
8.12.2021 Emekli
2022 yılı yeniden değerleme oranı kaç oldu?
2022 yılı yeniden değerleme oranı kaç oldu? 2021 Ekim ayı enflasyon rakamları belli oldu! TÜİK’in açıkladığı verilere göre, enflasyon ekimde yüzde 2,39 artarken yıllık bazda yüzde 19,89 oldu. Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte 2022 yılı yeniden değerleme oranı da belli oldu. Her yeni yılda vergi, harç ve ceza miktarlarında uygulanacak artış için ekim ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınıyor. Peki, Yeniden değerleme oranı nedir? Vergi ve harçlara zam oranı ne kadar oldu? 2022 yılında pasaport harcı, trafik cezası, harçlar ve vergiler artacak mı? İşte 2022 vergi ve harçlara yapılacak zam oranı!
3.11.2021 Ekonomi
Zeytinyağı ile ilgili flaş karar! Artık yasak
Zeytinyağı ile ilgili flaş karar! Artık yasak Zeytinyağı ile ilgili harekete geçildi. Ve yasaklandı. Üreticiler bu yasaktan şikayetçi olurken kararın koronavirüs salgını nedeniyle alındığı belirtiliyor. Zeytinyağı fiyatlarında indirim olması da gündemde. Zeytinyağının dökme ihracatı yasaklandı. Yurt dışındaki yerinin sarsılmasından endişe eden ihracatçı ve maliyet altı satış korkusu yaşayan üretici tepkili. Kararın gerekçesi ise pandemi belirsizliği ve iç piyasada artan yağ talebi. Sektör temsilcileri fiyatlarda düşüş için KDV’nin indirilmesi çağrısı yapıyor.
24.03.2021 Ekonomi