Topuk Dikeni

Topuk Dikeni

Son dakika Topuk dikeni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Topuk dikeni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Topuk dikeni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Topuk Dikeni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan topuk dikeni gelişmeleri de dahil olmak üzere 36 topuk dikeni haberi bulunmuştur. Tüm topuk dikeni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Topuk dikeni, özellikle gün içinde sürekli ayakta duran kişilerde oluşan ve yanlış ayakkabı tercihi, fazla kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerden ortaya çıkan ortopedik bir sorundur. Topuk dikeni, kişilere ayak üzerine basımda rahatsızlık ve diken batma hissi vermektedir. Oldukça rahatsız edici olan ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen bu sorun için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir?
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir? Günümüzde sıklıkla merak edilen tedavi yöntemleri kök hücre ve PRP’dir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu bu iki tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
9.02.2022 Sağlık
PRP ve PRGF tedavilerinde amaç vücudun kendisini iyileştirmesi
PRP ve PRGF tedavilerinde amaç vücudun kendisini iyileştirmesi İnsanın kendinden elde edilen iki ürün olan PRP ve PRGF'nin ortopedide kullanım alanlarını anlatan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Köken, “PRP ve PRGF, eklemlerin yüzeylerindeki kıkırdak adı verilen yumuşak dokunun harabiyetinin iyileştirilmesi ve tendon hasarlarının tedavisinde önemli yöntemler olarak öne çıktı" dedi.
29.06.2021 Sağlık
Ayaktaki ağrı birçok rahatsızlığı işaret ediyor olabiliyor
Ayaktaki ağrı birçok rahatsızlığı işaret ediyor olabiliyor Ayakların kemikler, eklemler, bağlar ve yumuşak dokulardan oluşan karmaşık bir yapıda olduğunu kaydeden Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal, bu yapılarda görülen problemlerin yaralanma ya da enfeksiyonlardan yapısal rahatsızlıklara kadar birçok sorunun ayakta ağrıya neden olabileceğine dikkat çekti. Ayakta ağrıyla kendini gösteren hastalıklarla ilgili önemli bilgiler verdi.
3.06.2021 Sağlık
Uzun süre ayakta durmak topuk dikenini tetikliyor!
Uzun süre ayakta durmak topuk dikenini tetikliyor! 26 kemik, 33 eklem ve 100’den fazla kas, bağ ve tendondan oluşan karmaşık bir sistemin bulunduğu ayakların sağlığı genel vücut sağlığı için büyük önem taşıyor. Yanlış ayakkabı seçimi, sert zeminde yürüyüş, uzun süre ayakta kalmayı gerektiren işler gibi nedenlerden dolayı bu bölgede birçok problem ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında topuk dikeninin geldiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Dinç, “Bu rahatsızlık topuk kemiğinin alt kısmında aylar içinde kalsiyum birikmesine bağlı olarak oluşur. Aniden ortaya çıkmaz. Bu nedenle topuk ağrısı gibi erken belirtileri görmezden geldiğinizde ortaya çıkma riski daha yüksektir” ifadelerini kullandı.
15.03.2021 Sağlık
“Topuk dikenine karşı topuklu ayakkabı giyin”
“Topuk dikenine karşı topuklu ayakkabı giyin” Ayak tabanı ve topuk bölgesinde yer alan ağrıların içinde en sık rastlanan topuk dikeni, hastanın günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Özler, topuk dikeninin başlı başına bir sorun olabilmekle beraber altta yatan farklı sağlık sorunlarını gösterebildiğini de söyledi. Günlük yaşam içinde yapılan bazı hataların ağrıların şiddetinin artmasına neden olabileceğine işaret etti.
2.06.2020 Sağlık
Obeziteyi çözerek diğer hastalıklardan kurtulmak mümkün!
Obeziteyi çözerek diğer hastalıklardan kurtulmak mümkün! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sönmez,'Obeziteyi çözdüğümüz zaman bu hastalıkların pek çoğundan hastalarımızı kurtarmamız mümkün.'dedi.
24.09.2019 Sağlık
"Hamilelik topuk dikenini etkiliyor"
"Hamilelik topuk dikenini etkiliyor" Dr. Burak Önvural, hamileliğin topuk dikeninin etkilediğini söyledi.
23.05.2019 Sağlık
Topuk ağrısını hafife almayın
Topuk ağrısını hafife almayın Uzmanlar, yanlış ayakkabı seçimi ve aşır kilonun önce topuk ağrısına ardından topuk dikenine neden olduğunu belirtti. Uzman Dr. Cavidan Ay, uzun süre ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışanların, düz tabanların ve kilosu fazla olanların topuk dikenine karşı daha dikkatli olmasını önerdi.
13.12.2018 Sağlık
Bu yöntemle hasta 2 ayda eski sağlığına kavuşuyor
Bu yöntemle hasta 2 ayda eski sağlığına kavuşuyor Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde başlatılan yeni uygulamada proloterapi yöntemi ile hasta 4 ile 6 seans ile yaklaşık 2 aylık bir süreçte eski sağlığına kavuşabilecek.
18.10.2018 Sağlık
Kafa karıştıran uygulamaya, uzman uyarısı
Kafa karıştıran uygulamaya, uzman uyarısı Ortopedik tedavide PRP (trombositten elde edilen plazma) ve kök hücre uygulamalarında ciddi kafa karışıklıkları yaşandığını belirten Ortopedist Doç. Dr. İbrahim Akel doğru hasta ve doğru yöntem seçilmediği takdirde sonucun hüsran olacağını söyledi.
21.04.2018 Sağlık
Galatasaray'da şimdi de sakatlık şok!
Galatasaray'da şimdi de sakatlık şok! Galatasaray'da iki kötü gelişme yaşandı. Sarı kırmızılı takımın dünkü antrenmanında Semih Kaya ve Chedjou sakatlandı.
10.03.2017 Galatasaray
‘O üniformaya layık değilsin’
‘O üniformaya layık değilsin’ ABD’li eski askerler, Vietnam Savaşı sırasında askerliğini 5 kez tecil ettiren Başkan Trump’ın, donanmanın en yeni uçak gemisi USS Gerald R. Ford’u ziyaretinde pilot montu giymesine tepki gösterdi
3.03.2017 Dünya
Ayakları vuran 3 problem!
Ayakları vuran 3 problem! Yanlış ayakkabı seçimi, yüksek topuklar, fazla kilo sonucu ayaklarda ağrı başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor.
15.02.2017 Sağlık
Topuklu ayakkabı giyenler dikkat!
Topuklu ayakkabı giyenler dikkat! Kadınları ayakkabı seçimlerine çok önem veriyorlar ve bazıları estetik kaygılar yüzünden ayaklarını sağlığını kaybedebiliyor...
5.08.2016 Sağlık
4 saatten fazla terlik giymeyin
4 saatten fazla terlik giymeyin Plajlarda çalışan ve uzun süre terlik giymek zorunda kalanların ayak sağlıklarının tehdit altında olduğu Miami Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada kanıtlandı...
9.06.2016 Arşiv
Topuk dikeni ve tedavisi
Topuk dikeni ve tedavisi Op. Dr. Ahmet Özyazgan cevaplıyor; Topuk dikeni ve tedavisi Epinkalkanei veya kalkanealspur adı verilen topuk dikeni, yürürken artan rahatsızlıklarla boy gösterir.Tedavisinde lazerli sistemle eswt ve enjeksiyon yapılabilmektedir.Hastalar bu tedaviyle kısa sürede sağlıklarına kavuşurken, işlerine erken dönerek zaman kazanmaktadırlar.
18.04.2016 Sağlık
’Bel ve boyun ağrıları ayakkabınızdan kaynaklanabilir’
’Bel ve boyun ağrıları ayakkabınızdan kaynaklanabilir’ TÜRKİYE Fizyoterapistler Derneği Antalya İl Temsilcisi Adem Tombak, yere yanlış basmanın yıllar içinde omurgaya ciddi zarar verdiğini belirterek, bel ve boyun ağrılarından kurtulmak için doğru ayakkabı ya da doğru tabanlık kullanılması gerektiğini söyledi...
17.01.2016 Sağlık
Menopoz sonrası ayak ağrısına dikkat
Menopoz sonrası ayak ağrısına dikkat Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr...
26.12.2015 Sağlık
Kilo aldırıyor!
Kilo aldırıyor! Topuk dikeni, kişide fiziksel aktivitelerde kısıtlılık, eklemlerde kireçlenme ve istenmeyen kiloya neden oluyor...
4.12.2015 Sağlık
Topuk dikeni kilo sebebi!
Topuk dikeni kilo sebebi! Topuk dikeni, kişide fiziksel aktivitelerde kısıtlılık, eklemlerde kireçlenme ve istenmeyen kiloya neden oluyor...
3.12.2015 Sağlık
Yazın en çok el ve ayak bileği kırılıyor
Yazın en çok el ve ayak bileği kırılıyor Doğan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Eşref Gürsel uyarıyor: “ Yazın gençlerde en çok spor yaralanmaları şikayeti alıyoruz. Yaşlılarda ise düşme. Dikkat!”
22.08.2015 Sağlık
Topuk dikenine şok dalgalı çözüm
Topuk dikenine şok dalgalı çözüm Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm...
30.07.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Topuk Dikeni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki topuk dikeni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.