Tamamlayıcı Emeklilik

Tamamlayıcı Emeklilik

Son dakika tamamlayıcı emeklilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tamamlayıcı emeklilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tamamlayıcı emeklilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Emeklilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tamamlayıcı emeklilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 tamamlayıcı emeklilik haberi bulunmuştur. Tüm tamamlayıcı emeklilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu Emeklilik sistemi tamamen değişiyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor. Tamamlayıcı emeklilik ne zaman başlayacak, kimleri kapsayacak, tüm çalışanlar sisteme dahil edilecek mi, kıdem tazminatını etkileyecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı Emeklilikte yeni dönem başlıyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların, emekliliklerinde, ikinci bir emeklilik geliri elde etmeleri için ikinci basamak emeklilik sistemine geçilecek. Böylece çalışanlar emekli olduklarında hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emeklilik maaşı alacaklar. Birinci basamak çalışanların SGK’ya prim ödeyip, gerekli şart ve koşulları yerine getirdiklerinde emekli oldukları devletin sunduğu emeklilik sistemi. İkinci basamak çalışanların her ay maaşlarından kesilen, işverenlerin de belirli oranda katkı yaptığı, çalışan hesabında oluşan birikimlerin fonlarda değerlendirildiği özel emeklilik sistemi. Üçüncü basamak ise kişilerin tamamen kendi tercihleri doğrultusunda birikim yapıp, gelecek için tasarruf ettiği sistem.
23.10.2023 Emekli
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu Emekliye ikinci aylık fırsatında ayırtınlar ortaya çıktı. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çalışmasında sona gelindi. BES’te olduğu gibi, çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak, işveren de aynı oranda katkı sağlayacak. Kıdem tazminatı kazanımında değişiklik olmayacak.
10.10.2023 Emekli
Kıdem tazminatı özel emeklilik fonlarına devredilecek mi? Detaylar ortaya çıktı
Kıdem tazminatı özel emeklilik fonlarına devredilecek mi? Detaylar ortaya çıktı Beklenen oldu, Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan ve programa göre 2024’ün son çeyreğinde uygulamaya geçmesi planlanan tamamlayıcı emeklilik sistemine, eleştiriler gelmeye başladı. OVP’nin açıklanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kıdem tazminatında fonlu sistemin önümüzdeki dönemde gündemdeki konular arasında olacağını yönelik açıklaması ile eleştirilerin dozu da arttı. Konuyla ilgili mera edilen detaylar ortaya çıktı.
25.09.2023 Ekonomi
Emekli ve memura enflasyon üzerinde ek ödeme müjdesi! Emeklilikte yeni dönem
Emekli ve memura enflasyon üzerinde ek ödeme müjdesi! Emeklilikte yeni dönem Emeklilikte yeni dönem. Emekli ve memur maaşı ile ilgili son dakika zam açıklaması geldi. Türkiye'de bir kaç yıldır gündemde yer alan ikinci emeklilik düzenlemesi Orta Vadeli Program'a (OVP) da girdi. İkinci basamak emeklilik olarak yer alan sistem tamamlayıcı emeklilik olarak (TES) olarak biliniyor. Otomatik Katılımlı BES, devreye alınacak ikinci emeklilik sistemi ile daha da geliştirilecek. Emekli ve memur zammı için Ocak ayında yeniden belirlenecek. Emekliye zam düzenlemesi için de hazırlıklar sürüyor. Emekli ve memur Ocak zammı için güçlü bir ipucu geldi. OVP'de yeni enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak paylaşıldı. Emekli maaşı ve memur zammı için de büyük önem arz eden 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37,76 oldu. Öte yanan seyyanen zam ile ilgili merak edilen sorular cevabın buldu. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
15.09.2023 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! İkinci maaş alma şansı doğuyor, aylık 1.040 lira destek
Emeklilikte yeni dönem! İkinci maaş alma şansı doğuyor, aylık 1.040 lira destek Çalışanları yakından ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem başlıyor. İkinci maaşı alma şansı doğuyor. 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. En dikkat çekici kısımlarından biri de program dönemi içinde tamamlayıcı emeklilik sistemine geçilecek olması. İşte son dakika haberin detayları...
11.09.2023 Emekli
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak Emekli milyonlara çift maaş müjdesi geldi. Emekliler çift maaş alacaklar. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kapsamında ikinci emekli aylığını alacak. İki emekli aylığı da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte çift emekli aylığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
9.09.2023 Emekli
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve...
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Değişti ve o şart kaldırıldı. Genelge yayımlandı. Emeklilik Gelir Planı'na (EGP) aktarım kolaylaştırıldı. Aktarılması gereken asgari tutar aylık brüt asgari ücretin 12 katıyken 4 kata indirildi. Artık, aktarılan tutarın tamamı anapara olarak kabul edilecek. Bu da emekli olacak kişiler için emeklilikte ödenecek stopajın azalması anlamına geliyor. Pasif üyeler, emekliliğe hak kazanmış olanlar, 10 yıllık üyelik ve 56 yaşını tamamlamış olanlar doğrudan Emeklilik Gelir Planı'na aktarım yapabilecek ve hemen maaş alabilecek.
15.04.2022 Ekonomi
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı...
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem. Tamamlayıcı emeklilik sistemi artık 18 yaş altı çocuklara da açıldı. Üstelik devlet desteği yüzde 25 olarak uygulanıyor. 3 ayda 50 bin çocuk sisteme girdi. Yüzde 70’i 10 yaşın altında.
26.09.2021 Emekli
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar...
Çalışanları ilgilendiriyor! O kağıda sakın imza atmayın, paranız yanar... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın o kağıda imza atmayın. Paranızı alamazsınız ve mağdur olursunuz. 30 Haziran tarihinde ücretsiz izne çıkarma sona erdi. Ancak konuyla ilgili çok fazla şikayet geliyor. Bu tarihten sonra çalışanlar ücretsiz izne çıkartılamaz. İsteği olmadan ücretsiz izne çıkartılan çalışanlar haklı fesih ile kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir. Ancak bazı işverenler çalışanlardan ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiğine dair imzalı yazı alıyor. Çok dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer imzalarsanız haklı fesih hakkı kaybolur ve paranızı da alamazsınız.
10.07.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış...
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış... Emeklilik ile ilgili flaş rakamlar ortaya çıktı. Sayı 12 milyonu geçti. En son veriler açıklandı. Yüzde 21,7 artış oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yayınlanan rapor kazanç miktarını da ortaya koydu. Rapora göre mevduat faiz oranları ile BES karşılaştırıldığında yüzde 21,7 puanlık bir fark oluyor. Birçok kişi özellikle uzun vadede kazanç sağlamak için BES'e dahil oluyor. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12,6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.
8.02.2021 Emekli
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30...
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30... Bireysel Emeklilik Sistemine vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. 2021’de ekonomik program içinde BES’e ayrı bir yer ayrıldı. Yeni yılda 18 yaş altının BES’e girmesi, dövizli BES uygulaması için düzenlemeler gündemde olacak.
4.01.2021 Emekli
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! O para son maaştan ödenir... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ödenirken tamamı peşin olarak veriliyor. İşçinin onayı olmadan taksit de yapılamaz. Damga vergisinden başka kesinti de yasal değil.İzin paraları, işten ayrılırken son ücret üzerinden ödenir. İş akdi ne şekilde feshedilirse edilsin, işçinin kullanılmayan izinlerinin parasının ödenmesi gerekir. Muvazzaf askerlik nedeniyle iş yerinden ayrılmanız durumunda işsizlik ödeneği kesilir.
15.08.2020 Uzmana Sor
Emeklilikte yeni dönem! Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?
Emeklilikte yeni dönem! Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir? Emeklilikte yeni dönem başladı. Milyonlarca emekli Tamamlayıcı emeklilik sisteminin nasıl işleyeceğini araştırıyor. İşte tüm detaylarıyla Tamamlayıcı emeklilik sistemi...
17.07.2020 Emekli
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İş yerlerinde bazı işçiler tam zamanlı çalışıp ücretlerini tam alırken bazı çalışanlar için ise kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasına gidildi. Aynı iş yerinde iki durumun birden oluşması haksızlık yaratıyor. Çünkü tam çalıştıkları halde 1 ay çalışıp 15 günlük ücret alıyorlar. Peki işveren kısa uygulamasında eşit mi davranmak zorunda? Haksızlığa uğrayan işçi tarafından haklı fesih sebebi ortaya çıkar mı? İşçi haklı fesih sebebi gösterirse kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir mi? İşte tüm detaylar...
11.07.2020 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatında yüzde 8.33'ün sırrı...
Kıdem tazminatında yüzde 8.33'ün sırrı... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı tavanı da zamlandı. Peki kıdem tazminatı, kıdem tazminatındaki yüzde 8.33 formülünün sırrı ne? Tazminat çalışana, her yıl için 30 günlük brüt ücret üzerinden hesaplanıp, ödeniyor. İşverenlerin, her ay, çalışanın brüt ücreti üzerinden yüzde 8.33’ü şirket bilançolarında karşılık olarak ayırması gerekiyor. Bu yıl uygulanan asgari ücret 2 bin 943 lira. Buna göre işveren, asgari ücretli bir çalışanı için her ay 245.15 lirayı, yıllık da 2 bin 943 lirayı kıdem tazminatı adı altında ayırmak durumunda. Eğer bu çalışan asgari ücretli değil de aylık 3 bin 500 lira brüt maaş ile çalışıyorsa, aylık 291,5 lira, yıllık da 3 bin 500 lira kıdem tazminatına hak kazanıyor. İşte, kıdem tazminatında yüzde 8.33 formülü bu.
9.07.2020 Emekli
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama... Kıdem tazminatı tavanı yükseldi. Ocak-haziran döneminde 6 bin 730 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 7 bin 117 TL'ye yükseldi. Aynı işverene bağlı iş yerlerinde 10 yıl çalışan bir kişinin alabileceği maksimum kıdem tazminatı tutarı da 67 bin 300 liradan 71 bin 170 liraya yükseldi. Rakam 2020 temmuz-ocak döneminde geçerli olacak. Kıdem tazminatı hesaplama nasıl yapılır? İhbar tutarı yükseldi mi? Yeni kıdem tazminatı ve ihbar süresi hesaplama...
Emeklilikte yeni dönem! Yaş ve süre şartı yok...
Emeklilikte yeni dönem! Yaş ve süre şartı yok... Türkiye'de yaşayan herkes bekliyordu. Hükümet harekete geçti. Emeklilikte yeni dönemin detayları ortaya çıkıyor. Kıdem vermemek için girdi-çıktı oyunu bitecek.Çalışan bir gün bile çalışmış olsa bireysel fon hesabındaki hakkı saklı olacak. İşveren tarafından işten çıkarılmış olsa bir günlük çalışması karşılığı TES katkısı hesabında duracak. Tamamlayıcı emeklilik yaşı 60 olarak belirlendi fakat emekli olmak için herhangi bir süre şartı bulunmuyor. Çalışan adına ödenen katkılar kişinin bireysel fon hesabında yer aldığı için her çalışan emeklilik yaşını doldurduğunda hesabındaki birikime hak kazanmış olacak.
29.06.2020 Emekli
15 yıl 3600 gün ile kaç defa kıdem tazminatı alınabilir?
15 yıl 3600 gün ile kaç defa kıdem tazminatı alınabilir? Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine dönüştürülmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili tartışmalar devam ederken, birikmiş kıdem tazminatını bir an evvel almak isteyenlerin sayısı da artıyor. 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar, emekli olmasalar bile 15 yıl sigortalılık 3600 prim günü koşulunu yerine getirerek kıdem tazminatı alabilirler. Peki bu hakkı birden fazla kullanmak mümkün müdür? İşte merak edilen cevaplar...
27.06.2020 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak?
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurduğu tamamlayıcı emeklilik sistemi ile günümüzde uygulanan kıdem tazminatının çalışma dönemi boyunca ödenen primler ile fonlaştırılarak emeklilik sistemine entegre edilmesi planını açıklamasından sonra, kıdem tazminatı fonu konusu işçiler arasında araştırılmaya başladı. Kıdem tazminatının kaldırılıp, kaldırılmadığı araştırılırken, kıdem tazminatı fonu faydaları da sorgulanmaya başladı. Kıdem tazminatı fonu son dakika gelişmeleri…
26.06.2020 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Tamamlayıcı Emeklilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tamamlayıcı emeklilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.