Top-Down Yöntemi nedir? Taksim Camii'nde Top-Down Yöntemi neden tercih edildi?
Top-Down Yöntemi nedir? Taksim Camii'nde Top-Down Yöntemi neden tercih edildi? Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, mühendislik açısından birçok yeni özelliği barındırıyor. Taksim Camisi'nde Türkiye'de ve dünyada sayılı uygulamalardan olan Top-Down yöntemi kullanıldı. Peki, Top-Down Yöntemi nedir? Taksim Camii'nde Top-Down Yöntemi neden tercih edildi? İşte detaylar...
28.05.2021 Gündem
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor
Taksim'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Bir eserimiz daha yükseliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı ile birlikte açılışı yapılacak olan Taksim Camii'ne geldi. Taksim Camii'nde ilk ezan okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, onu da kısa zamanda inşa edeceğiz. Orası da adeta bir mabetsiz beldedir. İnşallah orayı da mabetsiz olmaktan çıkarıp, Müslümanların ibadet edebildiği yerleri hazırlayacağız." dedi.
28.05.2021 Gündem
Taksim Camii’nin şerefeleri tamamlandı
Taksim Camii’nin şerefeleri tamamlandı İstanbul Taksim'de yapımı devam eden cami inşaatında ilerleme sürüyor. Son olarak şerefelerin tamamlanması ve örtülerin kaldırılmasıyla minare tamamen ortaya çıktı. Camlarının da büyük ölçüde takıldığı caminin yıl sonunda ibadete açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cami inşaatındaki son durum havadan fotoğraflandı.
18.08.2020 Gündem
Taksime cami maddesi
Taksime cami maddesi Afet riski alanlarının dönüşümü kanunuyla Taksim'e cami yapılması için yol açıldığı iddia edildi
29.09.2021 Gündem