Suri

Suri

Son dakika suri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan suri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını suri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suri gelişmeleri de dahil olmak üzere 124 suri haberi bulunmuştur. Tüm suri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nebe Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Nebe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Nebe Suresi Kuran- ı Kerimde yetmiş sekizinci sure olarak yer almaktadır. İniş sırasına göre bakıldığında ise 80. Sırada yer almaktadır. Nebe kelimesinin anlamı haber vermektir. Mekke’de nazil olan surelerden biridir ve kırk ayetten oluşur. Nebe Suresi aynı zamanda Mu’sırat, Tesaül ve Amme isimleriyle de anılır.
9.05.2023 Sureler
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Yasin Suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Sûre, adını ilk âyeti oluşturan “Yâ-Sîn” harflerinden alır. Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, hesap ve ceza konu edilmektedir. Peki, Yasin Suresi okumanın yararları nelerdir? Yasin süresi kaç ayet? Ramazanda her gün Yasin süresi okumanın fazileti ne? İşte Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Mü'minun Suresi 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir. Peki, Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Müminun Suresi neyi anlatıyor? İşte Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
3.05.2023 Sureler
Çarşamba Suri nedir, Çarşamna Suri kutlamaları ne demek? İran’da Hicri Şems takvimine göre yılın son çarşambası!
Çarşamba Suri nedir, Çarşamna Suri kutlamaları ne demek? İran’da Hicri Şems takvimine göre yılın son çarşambası! İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son çarşamba gecesi yapılan "Çarşamba Suri" etkinliklerinin hem hazırlık hem de erken kutlamaları esnasında meydana gelen kazalarda 15 kişi hayatını kaybetti, 372 kişi ise yaralandı. Peki, Çarşamba Suri nedir, Çarşamna Suri kutlamaları nedir?
15.03.2023 Gündem
Pakistan'da Imran Khan görevden alındı
Pakistan'da Imran Khan görevden alındı Pakistan Ulusal Meclis'inde yapılan güven oylamasında İmran Khan hükümetinin güven oyu alamamasının ardından Başbakan Imran Khan görevinden alınarak, ülkede güven oylamasıyla görevinden alınan ilk Başbakan oldu.
9.04.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop Azerbaycan ve Pakistan meclis başkanlarıyla görüştü
TBMM Başkanı Şentop Azerbaycan ve Pakistan meclis başkanlarıyla görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliğini yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı'nda, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ve beraberindeki parlamento üyeleriyle görüştü.
9.12.2021 Siyaset
Ahmet Çağdavul etkisiz hale getirildi!
Ahmet Çağdavul etkisiz hale getirildi! Şırnak’ta 5 işçinin şehit edildiği saldırıların faillerinden, PKK’lı terörist Ahmet Çağdavul, Jandarma ve MİT’in müşterek operasyonuyla etkisiz hale getirildi
9.10.2020 Gündem
ABD duyurdu: Bilgi verene 5 milyon dolar ödül
ABD duyurdu: Bilgi verene 5 milyon dolar ödül ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide terör örgütünün bazı yöneticilerinin yer tespitine yardımcı olacak bilgi karşılığında 5 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.
12.09.2019 Dünya
4. Hava Alay Komutanlığı taşınıyor!
4. Hava Alay Komutanlığı taşınıyor! 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatıldı.
12.02.2019 Gündem
Bakan Akar'dan sıfır noktasında önemli açıklamalar!
Bakan Akar'dan sıfır noktasında önemli açıklamalar! Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ile Irak sınırının sıfır noktasında komandolarla bir araya geldi.
2.02.2019 Gündem
Cumhurbaşkanlığı'ndan Kuzey Irak'taki saldırıya ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanlığı'ndan Kuzey Irak'taki saldırıya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait üs bölgesine yönelik saldırıya ilişkin, saldırganların sivillerin arasına gizlenerek, Türk askeriyle yerel halkın arasını bozmaya çalıştığını bildirdi.
26.01.2019 Gündem
11 Eylül saldırısıyla ilgili bomba açıklamalar!
11 Eylül saldırısıyla ilgili bomba açıklamalar! 11 Eylül saldırılarının şüphelilerinden Muhammed Haydar Zammar, Washington Post'a verdiği röportajda, el-Kaide kamplarından DEAŞ'ın savaş sahalarına ve oradan da Suriye'nin ücra köşesindeki bir hapishane hücresine uzanan hikayesini anlattı.
3.12.2018 Dünya
YPG/PKK, DEAŞ elebaşısını parayla serbest bıraktı
YPG/PKK, DEAŞ elebaşısını parayla serbest bıraktı Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin ele geçirdiği DEAŞ elebaşlarından Cemal Feyyad El Hüseyin'i yaklaşık 1 milyon Türk lirası karşılığında salıverdi
19.11.2018 Dünya
ABD Suriye’nin geleceğini terör örgütüyle hazırlıyor!
ABD Suriye’nin geleceğini terör örgütüyle hazırlıyor! Terör örgütü YPG ve bu yapının kurduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Rakka’da isim değişikliğine giderek, Arap kesimlerin de içinde gösterildiği yeni bir oluşum kurdu.
28.03.2018 Dünya
Son dakika: YPG'liler bırakıp kaçıyor!
Son dakika: YPG'liler bırakıp kaçıyor! YPG’li teröristlerin, TSK ve ÖSO tarafından yürütülen Afrin operasyonunda ABD ve Rus yapımı çok sayıda gelişmiş silahı arkalarında bırakıp kaçtıkları tespit edildi. Ağır kayıplar veren teröristlerin bazı silahları da kullanamadıkları belirtildi.
13.02.2018 Gündem
Zeytin Dalı Harekatı'nda yakalanan teröristlerden itiraf
Zeytin Dalı Harekatı'nda yakalanan teröristlerden itiraf Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında yakalanan iki terörist pişman olduklarını söyledi.
12.02.2018 Gündem
Ah Kalbim dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim 83. yeni bölüm fragmanı...
Ah Kalbim dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim 83. yeni bölüm fragmanı... Ah Kalbim dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim 83. yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Sorularının cevapları merak konusu oldu. Kanal 7'nin sevilen Hint dizisi Ah Kalbim dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim her akşam ekrana geliyor. Ah Kalbim yeni bölümde Tanu'nun büyük sırrı ortaya çıkıyor...
10.01.2018 Gündem
ABD yeni bir terör örgütü kurdu!
ABD yeni bir terör örgütü kurdu! PKK ile Suriye’nin üçte birini işgal eden ABD, yeni bir terör örgütü kurdu. Yeni Suriye Ordusu (Ceyş el Suriye el Cedit) adı verilen örgüt için Haseke ve Deyrizor’da üç terör kampı oluşturuldu.
26.12.2017 Dünya
Aşiretlerden PYD/PKK kararı!
Aşiretlerden PYD/PKK kararı! Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi, başta PYD/PKK olmak üzere ülkedeki tüm terör örgütleriyle mücadele kararlılığını bildirdi.
12.12.2017 Dünya
Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizi konusu ve oyuncuları kimler?
Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizi konusu ve oyuncuları kimler olduğu merak ediliyor. Kanal 7'nin fenomen Hint dizisi Ah Kalbim'de heyecanlı olaylar bitmek bilmiyor. İşte Ah Kalbim yeni bölüm fragmanı ve yaşanacakların özeti...
29.09.2021 Gündem
Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizi konusu ve oyuncuları kimler?
Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizi konusu ve oyuncuları kimler? Ah Kalbim (Kumkum Bhagya) dizisi Kanal 7 ekranlarında yayınlanmaya başladı. Yeni Hint dizisi Ah Kalbim hafta içi her akşam izlenebiliyor. Peki Ah Kalbim dizisinin konusu nedir? Oyuncuları kimler? İşte tüm merak edilenler...
29.09.2021 Gündem
Cadılar Bayramı'na hazırlık!
Cadılar Bayramı'na hazırlık! ABD'li aktris Katie Holmes, yaklaşan Cadılar Bayramı öncesi kızı Suri için robot kostümü hazırlarken görüntülendi.
12.10.2017 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Suri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.