Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''suç mağdurları'' için kararname!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ''suç mağdurları'' için kararname! 'Suç mağdurları' için kararname çıkarıldı. Soruşturması ve kovuşturması Türkiye'de yürütülen suçlar nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetler hakkında uygulanacak kararnameye göre, mağdurlara yönelik yardım ve destek hizmetlerinde, eşitlik, insan onuruna saygı, dürüstlük ve mahremiyet ilkesi esas alınacak. Mağdurların belirlenen hizmet ve yardımlardan faydalanabilmesi için kolluğa, Cumhuriyet başsavcılığına veya müdürlüğe başvurması gerekecek. Başvuru şartı çocuklar için aranmayacak ve çocuğun yüksek yararı ilkesi gözetilecek. Cinsel suç mağdurları için yeni merkezler kurulacak. Adalet Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatına toplam 1088 kadro ihdası yapılarak, psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarına 31 Aralık 2022 tarihine kadar açıktan veya naklen atama izni verildi.
10.06.2020 Gündem
Son dakika: Türkiye'de ilk kez uygulanacak
Son dakika: Türkiye'de ilk kez uygulanacak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliyelerde suç mağdurlarını adli süreçte bilgilendirecek, psikolojik destek verecek Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü kurulmasını onayladı.Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek uygulamaya Ocak 2019'dan itibaren pilot olarak belirlenen İstanbul Anadolu, Adana, Eskişehir, İzmir, Malatya, Rize ve Samsun adliyelerinde başlanacak.
15.12.2018 Gündem
Suç mağdurlarına tazminat ve iş imkanı
Suç mağdurlarına tazminat ve iş imkanı Adalet Bakanlığınca hazırlanan "Mağdur Hakları Kanunu" taslağıyla, suç mağdurlarına belli şartlarda tazminat ödenmesinden iş imkanı sağlanmasına kadar birçok alanda yeni düzenlemeler öngörülüyor...
29.09.2021 Gündem