Sosyal Fobi

Sosyal Fobi

Son dakika sosyal fobi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal fobi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal fobi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Fobi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal fobi gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 sosyal fobi haberi bulunmuştur. Tüm sosyal fobi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor!
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor! Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda ya da performans durumlarında kaygı yaşaması, hata yapmaktan korkmasına neden oluyor. Sosyal fobi yaşayan kişilerinde nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sıcak basması gibi fizyolojik belirtilerle gibi fizyolojik belirtiler de görülebileceğini söyleyen Psikolog İdil Özgüçlü, “Kişide sosyal fobi olup olmadığına bir profesyonele danışmadan karar verilemez” diyor.
9.11.2021 Sağlık
Uzun süreli uykusuzluk ölüme neden olabilir
Uzun süreli uykusuzluk ölüme neden olabilir Uyku hayatımızda öyle önemli bir role sahip ki uykusuz kaldığımızda birçok sağlık problemiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist Fundem Ece Erdem, uykusuzluğun depresyon, yeme bozuklukları, sosyal fobi, bağımlılık gibi birçok psikolojik probleme yol açabileceğine dikkat çekiyor.
5.07.2021 Sağlık
İlişkide yakınlığı artırmanın 5 yolu
İlişkide yakınlığı artırmanın 5 yolu Kendini duygusal ve fiziksel bir ilişki deneyiminden uzak tutan kişilerin yakınlık korkusu yaşıyor olabileceğine söyleyen Uzman Klinik Pskikolog Yücel Tuluk, bu durumunun nedeninin kişinin geçmişinde yatabileceğine dikkat çekiyor.
16.02.2021 Sağlık
'Cinsel içerikli yazışma sağlık sorunlarına neden oluyor'
'Cinsel içerikli yazışma sağlık sorunlarına neden oluyor' Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sürekli internetten cinsel içerikli yazışma yapanlarda uyku sorunları, sosyal hayattan uzaklaşma, ruh hali değişimleri, cinsel isteksizlik, yalnızlık gibi sorunlar ortaya çıktığını söyledi.
27.08.2020 Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”' Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020 Sağlık
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede Corona virüs salgınının teknolojiyle ilişkilerin etkilerini ortaya koyan Dijital 2020 Nisan Raporunu değerlendiren Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, "Görünen o ki bu dönemde teknoloji bağımlılığı riski hiç olmadığı kadar yüksek. İnternet bağımlılığı alanında psikososyal çalışmalar yürütecek sosyal hizmet uzmanlarının istihdamının arttırılması yerinde olacaktır" dedi.
28.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni sosyal fobi: Corona virüs
Yeni sosyal fobi: Corona virüs Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, pandemik salgın gibi bizleri korkutan dönemlerde sağlıklı bir ruh halinin önemine dikkat çekerek kaygıyı azaltarak sakin kalmamıza yardımcı olabilecek bazı öneriler verdi.
19.03.2020 Sağlık
Ebeveynlere sosyal fobi uyarısı
Ebeveynlere sosyal fobi uyarısı Klinik Psikolog Hasan Arslan, vatandaşların büyük çoğunluğunda rastlanan sosyal fobi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
30.11.2019 Sağlık
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor
Dijital dünya sosyal fobiye yol açıyor Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çocukların küçük yaşta cep telefonuyla tanışmasının bağımlılığa, ilerleyen dönemde ise dijital dünyayla bağlantılı olarak sosyal fobiye yol açabildiğini söyledi.
25.10.2019 Sağlık
"Yalnızlık antidepresan’a itiyor"
"Yalnızlık antidepresan’a itiyor" Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, yalnızlığın kişileri antidepresan ilaçlara ittiğini söyledi.
24.04.2019 Sağlık
Türk bilim insanlarından "sanal gerçeklikle terapi" yazılımı
Türk bilim insanlarından "sanal gerçeklikle terapi" yazılımı ODTÜ'lü bilim insanları, sosyal fobisi olanları,sanal gerçeklik ortamında korkularıyla yüzleştirerek tedavi edebilen yeni yazılım teknolojisi geliştirdi.Sanal alemde avatarlarla toplantılara, konferanslara ve seminerlere katılan kullanıcılar, iletişim yeteneklerini geliştirerek sosyal fobilerinden kurtuluyor.
13.03.2019 Eğitim
Sosyal fobi hayatı kabusa çeviriyor
Sosyal fobi hayatı kabusa çeviriyor Dr. Mustafa Güveli, sosyal fobinin kişinin hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.
10.12.2018 Sağlık
Bağımlılığa 3 etken neden oluyor
Bağımlılığa 3 etken neden oluyor Uzman Klinik Psikoloğu Aslı Özsoy, bağımlılık ve doğurduğu sonuçlar hakkında açıklamalarda bulundu.
8.10.2018 Sağlık
Ağızda oluşan kötü kokuya dikkat
Ağızda oluşan kötü kokuya dikkat Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, ağızda oluşan kötü kokuya dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
4.10.2018 Sağlık
Okullar açıldı ama çocuğunuz okula hazır mı?
Okullar açıldı ama çocuğunuz okula hazır mı? Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte ilk kez okula başlayacak öğrencilerin adaptasyon süreci nasıl geçiyor?
17.09.2018 Eğitim
Kilo artışı depresyona sokuyor
Kilo artışı depresyona sokuyor Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, kilo artışının depresyona neden olduğunu söyledi.
20.07.2018 Sağlık
Tam bir kısır döngü! Kilo alıyorsanız dikkat
Tam bir kısır döngü! Kilo alıyorsanız dikkat Kilolu insanlarda daha sık görülen şeker hastalığı, tansiyon problemleri, kalp problemleri, harekette kısıtlanmalarda depresyona eğilimi artırıyor. Bunlarla beraber sosyal fobi ve endişe bozuklukları da sık görülüyor
2.05.2018 Sağlık
Teknoloji bağımlılığında büyük tehlike!
Teknoloji bağımlılığında büyük tehlike! Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk, "Teknoloji bağımlılığı, çocukların iç dünyasının ve hayal gücünün fakirleşmesine neden olabiliyor." dedi.
2.03.2018 Sağlık
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor Sömestr tatili yaklaşıyor, ara karnelerin alınmasına sayılı günler kaldı. Karnenin çocuğun gelişim sürecine ilişkin bir değerlendirme olduğunu belirten uzmanlar, “Kırık notların sorumluluğu sadece çocuğun değildir. Sorunların oluşması zaman alır, zayıf karneye kadar bu sinyalleri çocuk ve notları vermiştir” uyarısında bulundu. Uzmanlar, “Tatilde çocuğunuzu zorlamayın” hatırlatmasında da bulunuyor.
10.01.2018 Eğitim
Çocuklarda internet bağımlılığı artıyor!
Çocuklarda internet bağımlılığı artıyor! Düya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından en son 1990 yılında güncellenen Hastalıkların Uluslararası Sınıflaması (The International Classification of Diseases) teşhis kılavuzunun 2018 yılında yenileneceği ve bilgisayar oyunu bağımlılığının da kılavuzda 'akıl hastalığı' başlığı altında yer alacağı belirtildi.
31.12.2017 Sağlık
Özgüven eksikliğinden kurtaran 7 adım
Özgüven eksikliğinden kurtaran 7 adım Toplumda çok fazla önemsenmiyor ama özgüven eksikliği çocuk yaşlarda başlayıp yetişkin dönemde; depresyon ve sosyal fobi gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
5.07.2017 Sağlık
Paul Emery: Herkes çok öfkeli!
Paul Emery: Herkes çok öfkeli! Terapist Paul Emery’e göre günümüz insanın en büyük sorunu öfke. Ve öfke, insanı fiziksel olarak en çok hasta eden duygu.
13.03.2017 Sağlık
Hipnoz hangi psikolojik hastalıklarda kullanılır?
Hipnoz hangi psikolojik hastalıklarda kullanılır? Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kerem Doksat cevaplıyor; Hipnoz hangi psikolojik hastalıklarda kullanılır? Kaygı bozuklukları, travmatik yaşantılar, fobiler, olumsuz depresif düşünceler, sınav heyecanı, sosyal fobi, sigara bırakma, şişmanlık tedavisinde özellikle kullanılır.
3.02.2016 Sağlık
Antidepresan kullanan insanlar tehlikeli değildir
Antidepresan kullanan insanlar tehlikeli değildir Psikiyatrist, Psikoterapist Yrd...
27.10.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Fobi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal fobi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.