Fizyoterapistten skolyoz tedavisi açıklaması
Fizyoterapistten skolyoz tedavisi açıklaması Skolyoz hastalığının tedavi yöntemlerine dair bilgi veren Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, skolyozun üç boyutlu hastalık olduğunu belirtti. Hussain, “Bu yüzden tedavide üç boyutlu spesifik egzersizlerini kullanıyoruz. Hastalara bu egzersizleri öğretip disiplin ve sabırla çalışarak düzelmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
18.06.2021 Sağlık
Skolyoz hastalığında erken teşhis önemli!
Skolyoz hastalığında erken teşhis önemli! Skolyoz hastalığının çocuklarda sıkça görüldüğünü ifade eden Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Suat Canbay tespitte ebeveynlere büyük bir rolün düştüğünü dile getiriyor.
28.12.2017 Sağlık
Omurga eğriliğinde erken teşhis önemli
Omurga eğriliğinde erken teşhis önemli Omurga eğriliği yani skolyoz ilerleyici bir hastalık olduğu için ileride oluşabilecek riskli durumları önlemek adına erken teşhis edilmesi çok önemli.
8.08.2017 Sağlık
Omuzlarınıza dikkatlice bakın!
Omuzlarınıza dikkatlice bakın! Ayakta dik duran bir insana arkadan bakıldığında, omurgasının düz, omuzlar ve kalçanın yere paralel ve simetrik konumda olması gerekiyor. Bu denge bozulması ve sağa veya sola eğimin başlaması ve yana eğriliğin normal olarak kabul edilen 10 dereceden fazla olması halinde buna “skolyoz” adı veriliyor. Skolyoz'da tedavi edilmezse ciddi sonuçlara neden oluyor.
2.02.2015 Sağlık