Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor
Sinsi hastalık görme kaybına neden oluyor Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aktaş, halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokoma karşı uyardı.
12.03.2022 Sağlık
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi!
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi! Her 80 kadından 1’inde görülen over kanseri olarak da adlandırılan yumurtalık kanseri, sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermemesi nedeniyle de yumurtalık kanseri hastalarının yaklaşık yüzde 80’i ileri evrede teşhis alıyor. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de “Sıcak Kemoterapi” Peki, Sıcak kemoterapi nedir? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan sıcak kemoterapiyi anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Dikkat ölümcül olabilir! Genç erkeklerde sinsice ilerliyor!
Dikkat ölümcül olabilir! Genç erkeklerde sinsice ilerliyor! Testis kanserinin ağrı yapmadığı için sinsi ilerlediğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz “En iyi bilinen risk faktörü bebeklikte görülen inmemiş testis durumudur. Testis kanseriyle genellikle 20’li ve 30’lu yaşlarda karşılaşılır. Bu sebeple genç erkeklere bu konuda yapılacak en önemli tavsiye, kendi kendilerini testis kanseri açısından belirli aralıklarla muayene etmeleridir. Tedavi edilmezse ölümcül olabilir” diyerek testis tedavisinin önemini vurguladı.
2.04.2021 Sağlık