Sinema biletleriyle ilgili flaş gelişme! Yıl sonuna kadar devam edecek
Sinema biletleriyle ilgili flaş gelişme! Yıl sonuna kadar devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın ile hazırladığımız çalışma kapsamında sinema biletleri üzerinden yüzde sıfır eğlence vergisi alınması uygulamasını yıl sonuna kadar uzattık" dedi.
27.05.2022 Yaşam
Sinemalarda yeni dönem! Artık zorunlu...
Sinemalarda yeni dönem! Artık zorunlu... Yapılan düzenleme ile sinema salonu işletmecilerinin sinema salonlarına, gösterilen filmlere ve sinema biletlerine ilişkin bilgileri Bakanlığa iletmeleri zorunlu hale getirildi. Sinema salonu işletmecileri bilet ve diğer ürün fiyatlarında ayrı ayrı indirimler yapabilecek, ancak sinema bileti ile birlikte başka bir ürünü paket halinde satamayacak.Düzenleme ile sinema filmlerinin, gösterim tarihinden itibaren 5 ay geçmeden ücretli yayın yapan platformlarda, 6 ay geçmeden ücretsiz yayın yapan platformlardan gösterilemeyeceği belirtildi.
22.10.2019 Kültür Sanat
Bakan Ersoy'dan sinema biletleriyle ilgili flaş açıklama
Bakan Ersoy'dan sinema biletleriyle ilgili flaş açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve desteklenmesine ilişkin kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulan şekliyle yasalaşması halinde sinemada bilet tartışması kalmayacağını söyledi.
8.01.2019 Ekonomi