Sosyal medyada yeni tehlike: ‘Sen de ekle’
Sosyal medyada yeni tehlike: ‘Sen de ekle’ Instagram’dan yeni bir çılgınlık yaşanıyor, ‘sen de ekle’ akımı ile milyonlarca insan paylaşım yapıyor. Akımda kilit ekranı, galerideki ilk fotoğraf ve evcil hayvan gibi çeşitli konular belirleniyor. Akımların masum olmadığını belirten uzmanlar ise paylaşılan özel anların siber zorbalara ve üçüncü şahıslara ait şirketlere kadar pek çok alanda kullanılabileceği konusunda uyarıda bulundu.
2.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor!
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor! Genellikle başka bir alanda kendisini yeterli ve değerli hissetmeyen genç insanlarda beden üzerinden çekici olmaya yönelik çabalar ortaya çıkıyor. Düşük benlik saygısının beden memnuniyetsizliği ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya araçları dışında televizyon reklamları, müzik videoları, reklam panoları ve dergiler gibi geleneksel medyaya maruz kalmanın erkek ve kadınlarda olumsuz beden imajına yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve sürekli olarak kendisini yetersiz bulan gençlerin uzman yardımı alarak bu duruma yol açan nedenleri araştırmalarını tavsiye ediyor.
29.10.2021 Sağlık
Siber zorbalar ile dolandırıcılar bayram tatillerinde fırsat kolluyor
Siber zorbalar ile dolandırıcılar bayram tatillerinde fırsat kolluyor Uzmanlar, siber zorbalık ve dolandırıcılık suçlarının yaz döneminde ve bayram tatillerinde daha da arttığını belirterek, internet kullanıcılarının bu dönemde daha dikkatli olması uyarısında bulunuyor.
1.08.2020 Bilim ve Teknoloji