Pandemi döneminde çocukları okula gönderirken bunlara dikkat!
Pandemi döneminde çocukları okula gönderirken bunlara dikkat! Corona virüs pandemisi nedeniyle haziran ayında okullar kapatılmış eğitim ve öğretim online eğitimle devam etmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Uzman Psikolog Ceylan Şekerci çocuklarını okula göndermekten yoğun kaygı duyan ebeveynlere tavsiyelerde bulundu. Çocuk Diyetisyeni Dilan Dalgıç Görücü ise çocuklarda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
14.08.2020 Sağlık
YÖK'ten son dakika açıklaması! Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih belli oldu!
YÖK'ten son dakika açıklaması! Üniversiteler ne zaman açılacak? Tarih belli oldu! YÖK, üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili açıklama yaptı. YÖK "Üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecektir" açıklaması yaptı.
13.08.2020 Eğitim
Seyreltilmiş eğitim nedir? Seyreltilmiş eğitim modeli nasıl oluyor?
Seyreltilmiş eğitim nedir? Seyreltilmiş eğitim modeli nasıl oluyor? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu Toplantısı ardından açıklama yaptı. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, yeni eğitim-öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren aşamalı ve seyreltilmiş şekilde geçileceğini söyledi. Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamasının ardından seyreltilmiş eğitim programı merak edilmeye başlandı. Peki, Seyreltilmiş eğitim nedir? Seyreltilmiş eğitim modeli nasıl olacak? İşte Seyreltilmiş eğitim modeli hakkında merak edilenler….
13.08.2020 Eğitim