Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi…
Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi… Şambali tatlısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. Genellikle irmik, şeker, su, süt ve limon suyu gibi temel malzemeler kullanılarak yapılır. Şambali, özellikle Orta Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilir, ancak Türkiye genelinde farklı yörelerde de yapılır. Şambali, kıtır bir dış tabakaya sahip olup, şerbetin içine iyice çekilerek yumuşak ve şekerli bir iç yapıya sahiptir.
28.11.2023 Gündem
Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezi Şambali Tatlısı tarifi! Şambali tatlısı nasıl yapılır?
Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezi Şambali Tatlısı tarifi! Şambali tatlısı nasıl yapılır? Tatlılar herkesin severek tükettiği gıdalar arasında yer almaktadır. Şerbetli tatlılar özellikle Ramazan ayı iftar sofralarında daha sık yer alan lezzetlerden biri olarak belirtilmektedir. Ramazan ayı boyunca en fazla yapılan tatlılardan biri de eskiden beri bilinen Şambali tatlısı olmaktadır. Geleneksel bir tatlı olan Şambali tatlısı halk arasında Şam tatlısı olarak da bilinmektedir.
30.03.2022 Ramazan
Şambali tatlısı nasıl yapılır? İzmir'in meşhur tatlısı Şambali tatlısının püf noktaları
Şambali tatlısı nasıl yapılır? İzmir'in meşhur tatlısı Şambali tatlısının püf noktaları Şambali tatlısı Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şambali tatlısının tarifini merak ediyorsanız haberimize mutlaka göz atın. Peki, Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte Şambali tatlısı tarifi ve yapılışı...
25.05.2020 Gündem