Sahurda tok tutan, susatmayan 10 yiyecek! Sahurda ne yenir, düşünmeyin, sahurda uzun süre tok tutan yiyeceklere göz atın!
Sahurda tok tutan, susatmayan 10 yiyecek! Sahurda ne yenir, düşünmeyin, sahurda uzun süre tok tutan yiyeceklere göz atın! Sahurda tok tutacak yiyecekler için araştırmalar hızlandı. Oruç tutacak olan vatandaşlar “Sahurda ne yenir, ne yenmez, ne tok tutar?” gibi soruların yanıtı sorgulanıyor. Sahurda tok tutan yiyecekler, uzun süren açlık dönemi boyunca enerji sağlamak ve tok kalmak için araştırılan konuların başında yer alıyor. Sahurda tüketilen yiyeceklerin sağlıklı ve dengeli olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kişinin yaşına, cinsiyetine, kilosuna, sağlık durumuna ve aktivite seviyesine göre beslenme ihtiyaçları değişebilir. Peki, Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda ne tok tutar, Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda ne tok tutar, ne yemeli? İşte sahurda tok tutan yiyecekler…
23.03.2023 Ramazan Sofrası
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık