Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda saat kaça kadar yiyebiliriz, sahurda su ne zamana kadar içilir?
Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda saat kaça kadar yiyebiliriz, sahurda su ne zamana kadar içilir? Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir. Ramazanın ilk haftası devam ederken oruç tutanlar ya da niyetini edip tutacaklar “Sahurda kaça kadar yemek yenir 2024, sahurda saat kaça kadar yemek yiyebiliriz?” sorularına yanıt arıyor. Peki, Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda su ne zamana kadar içilir?
12.03.2024 Dini Bilgiler
Ramazan imsakiyesi! İşte il il iftar ve sahur saatleri
Ramazan imsakiyesi! İşte il il iftar ve sahur saatleri Ramazan ayı başlıyor. Oruç için Müslümanlar sahura kalkacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Ramazan imsakiyesini açıkladı. Corona virüs nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmayacak. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yeni tip corona virüs tedbirleri nedeniyle ramazan ayında insanların kendi evlerinde teravih namazını kılabileceklerini belirterek, "Peygamber efendimiz de teravih namazını kimi zaman mescitte cemaatle kılmış, kimi zaman da farz bir ibadet olmadığını göstermek amacıyla evinde eda etmiştir. Bu sene Efendimizin teravihi evde kılma sünnetini öne çıkaracağız." dedi. İşte il il iftar ve sahur saatleri. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Antalya, Kayseri, Aydın, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Muğla...
23.04.2020 Ramazan