Şahin Alpay

Şahin Alpay

Son dakika Şahin Alpay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şahin Alpay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şahin Alpay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şahin Alpay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şahin alpay gelişmeleri de dahil olmak üzere 164 şahin alpay haberi bulunmuştur. Tüm şahin alpay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarına hapis cezası
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarına hapis cezası Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan verilen cezanın bozulması sonrası yeniden görülen davada mahkeme, "örgüte yardım etmek" suçundan 3 sanığa 2'şer yıl 6'şar ay, bir sanığa ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
28.11.2022 Yaşam
Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarının yargılandığı davada tanık Hüseyin Gülerce dinlendi
Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarının yargılandığı davada tanık Hüseyin Gülerce dinlendi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada tanık yazar Hüseyin Gülerce dinlendi.
11.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AYM üyesi Yıldırım'a tepki: Ona düşmezdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AYM üyesi Yıldırım'a tepki: Ona düşmezdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına ilişkin, "Çok talihsiz bir açıklama. Bu talihsiz açıklamayı keşke yapmamış olsaydı. Kaldı ki bir üyenin üzerine böyle bir şey düşmezdi." dedi.
14.10.2020 Siyaset
Yargıtay'dan Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç hakkında karar
Yargıtay'dan Mümtazer Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç hakkında karar Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi'nin yazarlarından tutuksuz sanıklar Şahin Alpay ve Ali Bulaç ile tutuklu sanık Mümtazer Türköne'ye 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan verilen hapis cezalarını 'eksik inceleme' nedeniyle bozdu.
24.09.2020 Gündem
Kapatılan Zaman gazetesi davasında karar çıktı
Kapatılan Zaman gazetesi davasında karar çıktı Kapatılan Zaman gazetesi davası"nda karar çıktı. Mümtaz'er Türköne ve Mustafa Ünal'a 10,5 yıl hapis cezası verildi. Şahin Alpay, Ali Bulaç , Ahmet Turan Alkan hakkında da "silahlı terör örgütünü üye olmak" gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. İbrahim Karayeğen ise 9 yıl hapis cezası aldı.
6.07.2018 Gündem
Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki davada ara karar açıklandı
Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki davada ara karar açıklandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarının yargılandığı 17'si tutuklu 31 sanıklı davada, tahliye talepleri reddedildi.
5.04.2018 Gündem
AİHM ‘özgürlük ihlali var’ dedi
AİHM ‘özgürlük ihlali var’ dedi FETÖ tutukluları gazeteci yazarlar Şahin Alpay ile Mehmet Altan için Anayasa Mahkemesi’nin ‘özgürlük ve güvenlik’ ile ‘ifade özgürlüğü’ haklarının ihlal edildiği yönündeki kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından da verildi
20.03.2018 Gündem
‘Mao’cu bilinen FETÖ’cü çıkıyor’
‘Mao’cu bilinen FETÖ’cü çıkıyor’ CNN TÜRK’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programının konuğu olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:
17.03.2018 Gündem
Son dakika... Şahin Alpay tahliye edildi
Son dakika... Şahin Alpay tahliye edildi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu davada tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından, durumu yeniden değerlendirilen gazeteci Şahin Alpay'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmedildi.
16.03.2018 Gündem
AYM'nin Alpay ve Altan hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete'de
AYM'nin Alpay ve Altan hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete'de Anayasa Mahkemesinin, FETÖ'den tutuklu gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkı ile "ifade ve basın özgürlüğü" haklarının ihlal edildiğine ilişkin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.01.2018 Gündem
Şahin Alpay'ın tahliye talebine ret
Şahin Alpay'ın tahliye talebine ret Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye talebi reddedilen Şahin Alpay'ın, avukatlarının bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz da oy birliğiyle reddedildi.
15.01.2018 Gündem
"Cumhurbaşkanımızın aday olduğu bir seçimde ikinci bir tur ihtimali yok"
"Cumhurbaşkanımızın aday olduğu bir seçimde ikinci bir tur ihtimali yok" AK Parti-MHP ittifak komisyonu üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Mustafa Şentop, yaklaşan 2019 seçimlerini, AK Parti-MHP milli ittifakını ve AYM’nin tartışmalı tahliye kararını değerlendirdi.
15.01.2018 Siyaset
Bozdağ'dan flaş açıklama: Anayasa Mahkemesi...
Bozdağ'dan flaş açıklama: Anayasa Mahkemesi... Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Alpay ve Altan kararıyla Anayasa Mahkemesi; anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmış, kendini ilk derece mahkemesi yerine koyarak vaka ve delil değerlendirmesi yapmış; suçun oluşumunu ve delil durumunu değerlendirmiştir." ifadelerini kullandı.
12.01.2018 Gündem
Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında yeni karar
Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında yeni karar AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında tutukluluklarının devamına karar verildi.
12.01.2018 Gündem
AYM'den flaş Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararı!
AYM'den flaş Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararı! Anayasa Mahkemesi Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliyesine karar verdi.
11.01.2018 Gündem
Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki davada ara karar
Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki davada ara karar Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda haklarında dava açılan, Mümtaz'er Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 31 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar Hüseyin Belli, İsmail Küçük ve Onur Kutlu'nun tahliyesine karar verildi.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 870'e ulaştı
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 870'e ulaştı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüte yönelik darbe eylemleri dışında kalan faaliyetlerine ilişkin açılan dava sayısı 870'e ulaştı.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 650'ye yükseldi
İstanbul'da FETÖ'yle ilgili dava sayısı 650'ye yükseldi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgüte yönelik açılan dava sayısı 650'ye yükseldi.
29.09.2021 Gündem
Zaman Gazetesi iddianamesi kabul edildi
Zaman Gazetesi iddianamesi kabul edildi FETÖ'nün yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan, daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da bulunduğu 21'i tutuklu 30 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi
29.09.2021 Gündem
Zaman Gazetesi iddianamesi tamamlandı
Zaman Gazetesi iddianamesi tamamlandı Kapatılan Zaman gazetesi iddianamesi tamamlandı. Gazetenin eski çalışanlarına üçer kez müebbet istendi
29.09.2021 Gündem
54 şüphelinin mal varlıklarına el konulması kararı verildi
54 şüphelinin mal varlıklarına el konulması kararı verildi Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, haklarında adli işlem yapılan örgütün yöneticilerinden Cevdet Türkyol ve Abdullah Aymaz ile kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazeteciler Bülent Keneş, Bülent Korucu, Ali Ünal, Ahmet Turan Alkan, Mümtaz Türköne ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 54 şüphelinin mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Mümtazer Türköne’nin ifadesi ortaya çıktı
Mümtazer Türköne’nin ifadesi ortaya çıktı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında tutuklanan Zaman gazetesi eski yazarlarından Mümtazer Türköne, sorgusunda Fethullah Gülen ile iki kez görüştüğünü belirterek, “O camiayla olduğum için pişmanım...
29.09.2021 Gündem
Zaman Gazetesi’nin eski yönetici ve yazarına tutuklanma talebi
Zaman Gazetesi’nin eski yönetici ve yazarına tutuklanma talebi ZAMAN Gazetesi’nin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında Mümtazer Türköne’nin de bulunduğu 14 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
29.09.2021 Gündem
Fetullahçı Terör Örgütü firarileri
Fetullahçı Terör Örgütü firarileri FETÖ'ye yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan Fetullah Gülen, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, hakim, savcı ve iş adamlarının yanı sıra bazı emniyet müdürleri de firari durumda.
29.09.2021 Gündem
Eski Zaman gazetesi çalışanları tutuklandı
Eski Zaman gazetesi çalışanları tutuklandı Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural ve Lalezer Sarıibrahimoğlu tutuklandı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şahin Alpay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şahin alpay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.