Koronavirüs kaygısı hastalık hastası yapıyor!
Koronavirüs kaygısı hastalık hastası yapıyor! Kovid-19’u zorlu bir şekilde atlatan hastalarda bazı fiziksel şikayetlerin bir süre daha devam etmesi nedeniyle düzenli doktor kontrolünde kalınması, hastaların fiziksel belirtileri takip etmesi gerekliliğinin insan psikolojisini de olumsuz etkileyebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, hastalık kaygısının hastalık hastalığına neden olabileceğine dair uyarılarda bulundu.
2.02.2021 Sağlık
Depresyon Hungtington hastalığının habercisi olabilir
Depresyon Hungtington hastalığının habercisi olabilir İlk olarak psikiyatrik belirtiler ile kendisini gösteren ve nadir görülen bir hastalık olan Hungtington hastalığı büyük oranda ailevi olarak geçen bir hareket hastalığı bozukluğu. Uzm. Dr. Fatma Ebru Yücel, “Hungtington hastalarında hareket bozuklukları görülmeden önce psikiyatrik belirtiler ortaya çıkar. Hastalarda en sık depresyon, hayattan zevk alamama, içine kapanma şikayetleri görülür. Hareket bozukluğu olarak en sık kore ve parkinsonizm görülür. İlerleyen dönemlerde yutma ve konuşma güçlüğü de eklenir. Hasta yatağa bağımlı hale gelir” dedi.
26.09.2020 Sağlık
Salgının tetiklediği psikolojik rahatsızlıklar
Salgının tetiklediği psikolojik rahatsızlıklar Psikiyatri Uzmanı Ebru Öztepe Yavaşçı, korona virüs salgınının psikiyatrik tablolara yol açması ve var olan psikiyatrik tabloların kötüleşmesine ve yatkın bireylerde yeni tabloların ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti.
18.05.2020 Sağlık
Salgın korkusu varolan psikiyatrik hastalıkları tetikliyor
Salgın korkusu varolan psikiyatrik hastalıkları tetikliyor Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Özcan Uzun, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını yayıldıkça sağlıkla ilgili bilgilerle veya fiziksel belirtilerle aşırı meşgul olan insanların ruhsal sağlıklarının bozulabileceğini belirterek, "İyileşmekte olan bireylerin de stres seviyeleri arttıkça nüksetme olasılığı artabilir. Özellikle anksiyete bozuklukları, depresyon ve obsesif kompulsif bozukluklardan muzdarip insanlar, daha ağır bir yük hissederler." dedi.
28.03.2020 Sağlık