Koronavirüsü bilinçaltınıza bulaştırmayın!
Koronavirüsü bilinçaltınıza bulaştırmayın! 250 milyondan fazla vakaya ve 5 milyondan fazla ölüme neden olan çağın felaketi olarak adlandırılan Koronavirüs (Covid -19) sadece fiziki değil, ruhen de kişileri olumsuz etkiliyor. Öyle ki Tıp dergisi The Lancet tarafından yayınlanan rapora göre, geçtiğimiz yıl küresel depresyon rahatsızlığı yüzde 28, anksiyete bozukluğu ise yüzde 26 oranında artarken, Avrupa'da ilk sırada yer alan ülke ise Türkiye oldu. Bilinçaltımızda dönen her şeyin biz fark etsek de etmesek de gündelik yaşamımıza yansıdığının altını çizen Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, “Koronavirüs sürecinde yaşadığımız korku, kaygı gibi duygu durumları bilinçaltındaki sorunları, farklı problemler ile karşımıza çıkardı” dedi.
12.11.2021 Gündem
'Pandemi kaygısı bir süre daha devam edecek'
'Pandemi kaygısı bir süre daha devam edecek' Covid-19 nedeniyle günlük hayatta değişen alışkanlıkların pandemi sonrası da uzun süre devam edeceğini belirten Psikiyatrist Nehir Kürklü, "Pandemi kaygısı bir süre daha devam edecek ancak bu çok normal" dedi.
7.07.2021 Sağlık
Koronavirüs kaygısı için yaşlılara altın değerinde 10 tavsiye!
Koronavirüs kaygısı için yaşlılara altın değerinde 10 tavsiye! Tüm dünyada bir yıldan bu yana etkili olan pandemi, herkesi her anlamda derinden etkiledi. Pandeminin olumsuz etkilerini en fazla ileri yaştaki bireylerin hissettiğini belirten uzmanlar, bu süreçte yaşlı insanlarda obsesif kompulsif belirtiler yani saplantılı takıntılar, ilişkilerde tahammülsüzlük, fobik kaygılar ve psikotik belirtiler görüldüğüne dikkat çekiyor. Uzman Klinik Psikolog İhsan Öztekin, bu süreci en iyi ve olabilecek en az zararla atlatabilmeleri adına ileri yaştaki bireylere altın değerinde 10 tavsiye paylaştı.
17.03.2021 Sağlık
Koronavirüs kaygısı hastalık hastası yapıyor!
Koronavirüs kaygısı hastalık hastası yapıyor! Kovid-19’u zorlu bir şekilde atlatan hastalarda bazı fiziksel şikayetlerin bir süre daha devam etmesi nedeniyle düzenli doktor kontrolünde kalınması, hastaların fiziksel belirtileri takip etmesi gerekliliğinin insan psikolojisini de olumsuz etkileyebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, hastalık kaygısının hastalık hastalığına neden olabileceğine dair uyarılarda bulundu.
2.02.2021 Sağlık