Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün!
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün! Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.
3.09.2021 Sağlık
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey!
Erkeklerde görülen kısırlık hakkında her şey! Kısırlık (interfelite) çiftlerin düzenli ve korunmasız ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebeliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanıyor. Üreme çağındaki her 100 çiftten 10 ile 15'inde kısırlık görülebiliyor ve yaş ilerledikçe de görülme sıklığı artıyor. Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor.
23.08.2021 Sağlık
Altın yumurta yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün!
Altın yumurta yöntemiyle çocuk sahibi olmak mümkün! Anne adaylarına sevindirici haber! ‘Altın Yumurta’ olarak bilinen ‘Dual Stimulasyon’ veya ‘Çifte Uyarım’ olan yöntemle, anne adaylarının gebelik şansı artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hem zamandan tasarruf hem de maddi anlamda daha avantajlı olan bu sistem ile gebelik şansının arttığını belirtti.
14.07.2021 Sağlık