Mehmet Ali Erbil'in kardeşini isyan ettiren sözler
Mehmet Ali Erbil'in kardeşini isyan ettiren sözler Evinde düşerek yaralanan ve günlerdir yoğun bakımda tutulan Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Mehmet Ali Erbil’in 40 kilo verdiği ve gırtlağının delindiği iddia edilmişti. Erbil'in doktor olan kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, söz konusu iddialarla ilgili Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.
28.11.2018 Magazin
Lenf diseksiyonu nedir, lenf bezi diseksiyonu ne zaman yapılır?
Lenf diseksiyonu nedir, lenf bezi diseksiyonu ne zaman yapılır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Lenf diseksiyonu nedir, Lenf bezi diseksiyonu ne zaman yapılır? Lenf bezlerinin çıkartılmasına lenf diseksiyonu denir. Boynumuzda 600 tane lenf bezi vardır. Tabi ki ameliyatlar sırasında 600 tane lenf bezinin çıkartılması mümkün değildir.
21.11.2016 Sağlık
İğne biyopsisi nedir ,tiroid nodüllerinde nasıl uygulanır?
İğne biyopsisi nedir ,tiroid nodüllerinde nasıl uygulanır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; İğne biyopsisi nedir, Tiroidnodüllerinde nasıl uygulanır? İğne biyopsisi tiroidnodüllerinde ultrasonla birlikte altın standart bir tekniktir. İğne biyopsisi bir enjektör iğnesiyle tiroidnodülü içerisine girilip hücre alınması, bu hücrelerin cama yayılarak özel bir boya yapılıp patolog tarafından incelenmesi tekniğidir.
21.11.2016 Sağlık
Tiroid kanseri ameliyatları nasıl yapılır?
Tiroid kanseri ameliyatları nasıl yapılır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Tiroid kanseri ameliyatları nasıl yapılır? Tiroid ameliyatı iki taraflı veya tek taraflı olarak gerçekleştirilir. İki taraflı tiroidin çıkartılması total tiroidektomiameliyatıdır. Tek taraflı tiroid çıkartılıyorsa buna lobektomi denir.
21.11.2016 Sağlık
Papillertiroid kanseri nedir, ne sıklıkla görülür?
Papillertiroid kanseri nedir, ne sıklıkla görülür? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Papillertiroid kanseri nedir, ne sıklıkla görülür? En sık görülen tiroid kanseri Papillertiroid kanseridir. Papillertiroid kanseri çok iyi seyirlidir ve radyoaktif iyot tedavisine çok duyarlıdır. Papiller kanserinin tanısı iğne biyopsisiyle de büyük ölçüde koyulmaktadır.
21.11.2016 Sağlık
Tiroid kanser inedir, sık görülen tipleri nelerdir?
Tiroid kanser inedir, sık görülen tipleri nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Tiroid kanseri nedir, sık görülen tipleri nelerdir? Tiroid kanserleri endokrin organ kanserleri arasında en fazla görülen kanser grubudur. Tiroid kanserleri içerisinde de %80 oranında Papiller kanser görülür. Çok iyi seyirlidir.
21.11.2016 Sağlık
Tiroid kanserlerinde lokalnüks nedir, nasıl tedavi edilir?
Tiroid kanserlerinde lokalnüks nedir, nasıl tedavi edilir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Tiroid kanserlerinde lokalnüks nedir, nasıl tedavi edilir? Lokal nüks, tiroid kanseri ameliyatından sonra (1,2,5 hatta 10 yıl sonra) tiroid ameliyatının yapıldığı bölgede yani tiroidin çıkartıldığı bölgede bir dokunun büyümesi şeklinde olur.
21.11.2016 Sağlık
Tiroid kanseri hangi bölgelere metastaz yapar?
Tiroid kanseri hangi bölgelere metastaz yapar? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Tiroid kanseri hangi bölgelere metastaz yapar? Metastaz, kanserin bir yere sıçramasıdır. Genellikle hastalar arasında “sıçrama” şeklinde söylenir. Biz de bunu tıp terminolojisinde metastaz olarak kullanmaktayız. Metastaz olarak; uzak metastazlar ve yakın metastazlar vardır.
21.11.2016 Sağlık
Tiroid ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
Tiroid ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor;Tiroid ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli? Tiroid ameliyatı sonrası dikkat edilecek hususlar, eğer hastada ameliyat sonrasında parmak uçlarında, dudak kenarlarında karıncalanma, uyuşma olursa mutlaka doktora haber vermelidir. Bu kalsiyum düşüklüğünün habercisidir.
21.11.2016 Sağlık
Rastlantısal tiroidnodülü nedir, hangi tetkikler sırasında görülebilir?
Rastlantısal tiroidnodülü nedir, hangi tetkikler sırasında görülebilir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Rastlantısal tiroidnodülü nedir, hangi tetkikler sırasında görülebilir? Günümüzde check-up amaçlı pek çok tetkik yapıldığı için tiroidnodülleri tesadüfi olarak bulunmaktadır. Örneğin meme ultrasonu yapılırken tiroide de bakıldığı zaman veya şah damarı şah damarı karotis tetkiki yapılırken tiroid nodülü tespit edilebilir.
21.11.2016 Sağlık
Tiroidnodülü saptanan bir hastaya hangi işlemler uygulanmalıdır?
Tiroidnodülü saptanan bir hastaya hangi işlemler uygulanmalıdır? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil cevaplıyor; Tiroidnodülü saptanan bir hastaya hangi işlemler uygulanmalıdır? Troidnodülü belirlendiği zaman ilk yapılacak şey bu nodülün fonksiyonlarına bakmaktır. Fonksiyonları da tiroid hormonları belirler.
21.11.2016 Sağlık