Prematüre Bebek

Prematüre Bebek

Son dakika Prematüre bebek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prematüre bebek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prematüre bebek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prematüre Bebek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prematüre bebek gelişmeleri de dahil olmak üzere 189 prematüre bebek haberi bulunmuştur. Tüm prematüre bebek haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail saldırılarında Gazze’deki can kaybı 11 bin 360’a yükseldi
İsrail saldırılarında Gazze’deki can kaybı 11 bin 360’a yükseldi Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 609’u çocuk olmak üzere 11 bin 360’a yükseldiğini açıkladı. Şifa Hastanesi’nde hayatını kaybeden prematüre bebek sayısı da 6’ya yükseldi.
13.11.2023 Dünya
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık'
Hastanede prematüre doğan bebeğe yapılan ülkeyi ayağa kaldırdı! 'Cesedini bulamadık' Hastanede yaşanan skandal ABD’yi karıştırdı. Massachusetts eyaletinin başkenti Boston’da bir hastanede yaşanan akılalmaz olay, gazete manşetlerinin üst sıralarında yer aldı. Prematüre doğan bir bebeğin hayatını kaybettikten sonra yapılanla haberi okuyanların tepkilerine neden oldu. İşte vicdanları sızlatan olayın detayları...
25.06.2022 Dünya
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor!
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor! Pandemi ile ilgili dünya genelinde çalışmalar yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle hamilelerde ve yenidoğan bebeklerde COVİD-19 enfeksiyonunun nasıl seyrettiği üzerine araştırmalar sürüyor. Yapılan son çalışmalar, prematüre doğum sıklığı pandeminin başında 32 – 37 gebelik haftaları arasında artmışken özellikle delta varyantı sonrası daha küçük prematüre bebek doğumları görülmeye başlandığını gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun prematüre doğumlara sebep olduğunu belirten Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Adil Umut Zübarioğlu, hamilelere uyarılarda bulundu.
22.01.2022 Sağlık
Böyle baba olmaz olsun! 13 günlük bebeğini karınca zehriyle zehirledi
Böyle baba olmaz olsun! 13 günlük bebeğini karınca zehriyle zehirledi Yalova'da 13 günlük bebeğinin mamasına karınca zehri katıp öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan baba Serhat Oskan (41), sevk edildiği adliyede tutuklandı. Oskanın emniyetteki ifadesinde, Sarhoştum. Bebeğin rahatımı bozduğunu düşünüyordum. Bir kaşık zehri mamasına karıştırdım, ondan kurtulmak istemiştim dediği öğrenildi.
24.11.2021 Yaşam
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor
Türkiye’de her 10 bebekten 1’i prematüre doğuyor Son yıllarda ülkemizde prematüre doğum oranının da prematüre doğan bebeklerin yaşama şansının da arttığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Miraç Ergen, “Türkiye’de prematüre doğum oranı yüzde 11’dir. Daha önceki yıllarda çoğu gebelik düşük veya ölü doğum ile sonuçlanırken, sağlık hizmetlerindeki gelişmelerle artık bu fetüsler canlı kalabilmekte ancak erken doğabilmektedir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Taburcu olan bebeğini hastane kapısında kemanla karşıladı
Taburcu olan bebeğini hastane kapısında kemanla karşıladı Bursa'da özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören prematüre bebek Göksel Adalı, müzisyen babası Çağlar Adalı tarafından hastane kapısında kemanla karşılandı. Bebeklerini 2 ay sonra evlerine götüren Makbule Adalı (20) ile Çağlar Adalı (24) çifti, hastane personeline teşekkür ederek memleketleri Çanakkale’ye gitti
26.09.2021 Sağlık
Özge, yeni proteziyle çok sevdiği sahilde yürüdü
Özge, yeni proteziyle çok sevdiği sahilde yürüdü Antalya'da 13 günlükken bacağı kesilen ve babası Ali İhsan Yıldırım'ın kendi imkanlarıyla yaptığı düzenekle yürümeyi öğrenmeye çalışan 7 yaşındaki Özge Yıldırım'ın eskidiği için bacağını sıkan protezi yenilendi. Yeni protezleriyle ilk kez dışarı çıkan Özge, çok sevdiği Konyaaltı Sahili'nde adımlayıp, güzel bir gün geçirdi.
22.01.2021 Yaşam
“Prematüre bebeğin göz ve işitme taramalarını zamanında yaptırın”
“Prematüre bebeğin göz ve işitme taramalarını zamanında yaptırın” Beklenen doğum tarihlerinden önce dünyaya gözlerini açan prematüre bebeklerin ailelerine uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Adnan Sarı, “Bebek yoğun bakımdan taburcu olduktan sonra bebeğin kontrollerini yeni doğan uzmanı veya bu konuda deneyimli çocuk doktoru yapmalıdır. Bebeğin göz ve işitme taramaları zamanında ve eksiksiz yapılmalıdır” dedi.
24.11.2020 Sağlık
Yenidoğan ölümlerinin yüzde 50'si preterm doğum kaynaklı
Yenidoğan ölümlerinin yüzde 50'si preterm doğum kaynaklı SBÜ Ümraniye EAH Neonatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İlke Mungan Akın: - "Prematürelik, yenidoğan ölümlerinin hala yaklaşık yüzde 50'sinden sorumludur diyerek, "Türkiye'de doğum sonrası toplum kaynaklı Kovid-19 enfeksiyonu bulaşan 37 yenidoğan bebekle ilgili verileri ekimde Pediatric Infectious Disease dergisinde yayınladık. Bu bebeklerin ciddi oksijen ihtiyacı olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.11.2020 Sağlık
Corona virüse yakalanan prematüre bebek iyileşti
Corona virüse yakalanan prematüre bebek iyileşti İskoçya'da 26 Mart’ta doğduktan hemen sonra yapılan corona virüsü testi pozitif çıkan Peyton adlı prematüre bebeğin virüsü yendiği açıklandı.
23.04.2020 Sağlık
"Parmak" bebeklere gönüllü annelik yapıyor
"Parmak" bebeklere gönüllü annelik yapıyor Van'da 26 yıldır yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşireliği yapan ve görev yaptığı serviste 16 yıl önce erken dünyaya gelen bebeğini kaybeden Şadigül Köroğlu, sağlık sorunları yaşayan "parmak" bebeklerin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenerek hayatta kalmaları için çaba gösteriyor.
3.02.2020 Sağlık
Her yıl 15 milyon bebek hayata erken başlıyor
Her yıl 15 milyon bebek hayata erken başlıyor Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 15 milyon bebek prematüre doğuyor. Bunun sonucunda 1 milyonun üzerinde bebek ise yaşamının ilk yılını tamamlayamadan hayata gözlerini yumuyor.
16.11.2019 Sağlık
"Prematüre bebekleri fanusta tutmayın"
"Prematüre bebekleri fanusta tutmayın" Prof. Dr. Ayhan Taştekin, prematüre bebeklerin evde bakımına ilişkin ebeveynleri uyardı. Prof. Dr. Taştekin, "Prematüre bebeklerde vücut sıcaklığına uygun giysiler giydirilmesi, göz muayenesi, işitme testi ve kalça çıkığı taramasının yapılması oldukça önemli" dedi.
4.10.2019 Sağlık
Prematüre bebekleri bekleyen tehlike!
Prematüre bebekleri bekleyen tehlike! Türkiye’de tüp bebek tedavilerinin de yaygınlaşmasıyla çoğul gebeliklerin artması, erken doğum oranlarında da yükselmeye neden oldu. Prematüre bebekleri bekleyen tehlikelerden biri de körlük. Retina damarlarının gelişiminin, anne karnında tamamlanması gerekiyor. Ancak bebek erken doğduğu için bu süreç yarım kalıyor ve dış dünyadaki retina damarları dış dünyadaki oksijenli ortamla temas ettiğinde körlüğe neden olabilen ROP, yani prematüre retinopatisi meydana geliyor.
24.09.2019 Sağlık
‘Tenis topu’ taburcu oldu
‘Tenis topu’ taburcu oldu İngiltere’nin Güney Galler bölgesinde 25 haftalıkken doğan prematüre bebek Poppy McSween, hastanede müşahede altında geçirdiği iki yılın sonunda taburcu edildi.
20.09.2019 Dünya
'Beni ve oğlumu kesip buzdolabına koyacak'
'Beni ve oğlumu kesip buzdolabına koyacak' Özge Atılğan, üç yıllık evliliğini bir yıl önce şiddet nedeniyle bitirdi. Atılğan, defalarca şikâyette bulunup uzaklaştırma kararı aldırsa da eski eşi Mehmet Kurt’un şiddetinden kurtulamıyor.
26.12.2018 Yaşam
Uzmanlar açıkladı! İlk üç ay...
Uzmanlar açıkladı! İlk üç ay... Prematüre bebeklerin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediği için ilk 3 aylık dönem çok önem taşıyor. Prematüre bebekler diğer yeni doğanlara göre çok daha ciddi takip gerektiriyor. Bu bebekler ne kadar erken doğarsa o kadar fazla sağlık problemi yaşıyor. Fakat sağlık problemleri, uzmanlaşmış hekimlerin kontrolünde en aza indiriliyor.
21.11.2018 Sağlık
Survivor bebeklerin mücadelesi!
Survivor bebeklerin mücadelesi! Dünya Prematüre Günü sebebiyle, Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde doğmuş prematüre bebekler ve aileleri, doktorlarıyla buluştu
16.11.2018 Sağlık
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar
Erken doğum hakkında doğru bilinen yanlışlar Bebek bekleyen annelerin en büyük endişeleri, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
23.10.2018 Sağlık
Mavi Bebek Melis artık pembe oldu
Mavi Bebek Melis artık pembe oldu Pınar-Mustafa Güngör çiftinin ikiz bebekleri olan Melis ve Melisa, 2017 yılının Haziran ayında prematüre bebekler olarak dünyaya geldi.
26.09.2018 Yaşam
Gebelikte D vitamini eksikliğine bağlı 20 hastalık
Gebelikte D vitamini eksikliğine bağlı 20 hastalık Çocuk Endokrinoloji ve Neonatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, yaşamsal öneme sahip D vitamininin eksikliği konusunda önemli uyarılarda bulundu.
30.05.2018 Sağlık
On aylık bebek iki ameliyatla hayata tutundu
On aylık bebek iki ameliyatla hayata tutundu Denizli'de doğumdan sonra bağırsağında delinme tespit edilen prematüre bebek, bir yaşını doldurmadan geçirdiği iki cerrahi operasyonla hayata tutundu.
30.01.2018 Yaşam
‘Dieselgate’ yılda 5 bin kişi ve 10 bin bebeği öldürdü
‘Dieselgate’ yılda 5 bin kişi ve 10 bin bebeği öldürdü 100 milyon aracın gaz salınımının Avrupa’da eksik beyan edilmesiyle patlayan ‘Dieselgate’ skandalının 15 bin kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi
18.09.2017 Dünya
Prematüre bebeklerde psikiyatrik muayene atlanmamalı
Prematüre bebeklerde psikiyatrik muayene atlanmamalı Uzmanlar, prematüre bebeklerin detaylı psikiyatrik muayeneden geçmesi gerektiğine işaret ediyor.
8.06.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Prematüre Bebek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prematüre bebek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.