Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil!
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil! Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 10-20’sinde polikistik over sendromunun görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman hastalığın, sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söylüyor. Ancak bu sorunu yaşayanlar tüp bebek ile anne olabiliyor.
15.08.2021 Sağlık
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne?
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne? Kadınlarda doğurganlığı etkileyen Polikistik Over Sendromu (PKOS) hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlıyor. Polikistik Over Sendromu, başlangıç döneminde belirti vermese de zaman içerisinde birtakım semptomlar ile kendini göstermeye başlar. Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
1.08.2021 Sağlık
Bu sorun kadınlarda doğurganlığı etkiliyor!
Bu sorun kadınlarda doğurganlığı etkiliyor! Yapılan araştırmalar kadınların yüzde 10-15’ini etkileyen, genetik, metabolik, hormonal sebepler ile ortaya çıkan bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu’nun farkında olmadığını ortaya koydu.
10.02.2021 Sağlık