Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne?
Kadınlarda polikistik over sendromu belirtileri ne? Kadınlarda doğurganlığı etkileyen Polikistik Over Sendromu (PKOS) hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlıyor. Polikistik Over Sendromu, başlangıç döneminde belirti vermese de zaman içerisinde birtakım semptomlar ile kendini göstermeye başlar. Polikistik Over Sendromu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hastalığın erken dönemde teşhis edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyor.
1.08.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yumurta sayısı neden önemli?
Tüp bebek tedavisinde yumurta sayısı neden önemli? Tüp bebek başarı oranını etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Bunların başında yaş ve yumurta sayısı ve kalitesi geliyor. Tüp bebek tedavisinin başında kadınlar ilk olarak yumurtalık rezerv testine tabi tutulur. Yaşa bağlı olarak azalan yumurta rezervinin tüp bebekte başarı şansını etkilediğini belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş tüp bebek tedavisi hakkında bilgi verdi.
28.04.2021 Sağlık
Her 10 kadından birinde görülüyor! Bağırsaktaki bakteriler...
Her 10 kadından birinde görülüyor! Bağırsaktaki bakteriler... Her 10 kadından birinde görülen Polikistik Over Sendromu (PKOS) kıllanma, adet düzensizliği, sivilcelenme gibi sorunlarla kendini gösteriyor. Hastalığın sonuçlarından biri de kısırlık olabiliyor. Ayrıca, Polikistik Over Sendromu olan hastaların rahim kanseri ve kalp krizi riski artıyor.
24.12.2020 Sağlık
Kadınların korkulu rüyası! Poliksik Over sendromu
Kadınların korkulu rüyası! Poliksik Over sendromu Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ümit Çınkır, her yüz kadından 10-15'inin karşı karşıya kaldığı Polikistikover Sendromu'nun (PKOS) kadınların doğurganlık çağında sıkça karşılaştığı bir rahatsızlık olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.
2.06.2020 Sağlık