Piston Nedir, Ne İşe Yarar? Piston Çeşitleri Nelerdir?
Piston Nedir, Ne İşe Yarar? Piston Çeşitleri Nelerdir? Piston aynı zamanda itenek olarak ifade edilmektedir. Özellikle bir silindir içerisinde 1000’de de 7 oranında boşluk olacak biçimde yerleştirilmiş olan disk biçimindeki parçadır. Genelde makineler üzerinde silindirden dışarı doğru uzanan piston koluna bağlı biçimde çalışmaktadır. Özellikle de motorlu araçlarda kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürme görevini üstlendiğini söylemek mümkün. Bu düzenek bütün farklı araçlar için vazgeçilmez bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda farklı çeşitleri bulunur ve gücü ile birlikte tasarımına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir
30.05.2023 Gündem
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur?
Fren Hidroliği Nedir, Ne İşe Yarar? Fren Hidroliği Biterse Ne Olur? Araçlarda fren sisteminin doğru çalışabilmesi için fren hidroliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Fren hidroliği araçlarda bulunan bir sıvıdır. Bu sıvı sayesinde basınç yolu ile frenler hareket etmektedir. Basınç vasıtasıyla tekerleklerin dönüşü engellenmektedir. 
3.06.2023 Gündem
Beygir Gücü Nedir, Ne İşe Yarar? Beygir Gücü Nasıl Hesaplanır?
Beygir Gücü Nedir, Ne İşe Yarar? Beygir Gücü Nasıl Hesaplanır? Beygir gücü, adını atların gücünden alır. İlk kez İskoçyalı mühendis James Watt tarafından geliştirilen bir ölçüm birimidir ve endüstri devrimi sırasında yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Bugün, birçok motorlu aracın performans özellikleri beygir gücü ile ölçülür ve karşılaştırılır.
3.06.2023 Gündem
Amortisör Nedir, Ne İşe Yarar? Amortisörler Nasıl Çalışır?
Amortisör Nedir, Ne İşe Yarar? Amortisörler Nasıl Çalışır? Süspansiyon sisteminin bir parçası olan amortisörler, bir arabanın en çok kullanılan bileşenleri arasındadır. Amortisörlerin en temel görevi aracın yolda zıplamaması ve titrememesini sağlamaktır. 
3.06.2023 Gündem