Özel okullar ile ilgili flaş açıklama! Para iadesi...
Özel okullar ile ilgili flaş açıklama! Para iadesi... Koronavirüs salgını sonrası uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte özel okulların durumu gündeme geldi. Veliler ödenen ücretlerin geri verilmesini talep ederken önemli bir açıklama geldi. Ödenen 3 aylık ücretin, öğrencilerin fiziki olarak okula gitmemeleri nedeni ile iade edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, pandemi döneminde uzaktan öğretime geçen özel okullar ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Özel okullarda uzaktan eğitimin hukuki karşılığı ücret iadesidir” dedi.
13.12.2020 Ekonomi
Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi?
Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi? Türkiye'de corona virüsün ilk çıktığı andan itibaren alınan ilk tedbirlerin başında okullarla ilgili tedbirler geliyor. Okullar neredeyse mart ayında uzaktan eğitime geçmiş, sonra da yaz tatili devreye alınmıştı. Tatil sonrasında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı da Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyesi ile uzaktan eğitimle başladı. Yeni eğitim yılında özel okulların uzaktan eğitime geçmesiyle okul ücretleri tartışması başlamıştı. Veliler peşin ödediği ücretin iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapıyor. Peki, Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi? İşte Tüketici Hakem Heyeti'nin özel okul ücretlerinin iadesi ile ilgili kararı...
23.09.2020 Eğitim
Velileri çok yakından ilgilendiriyor! Özel okul ücretinin iadesi ile ilgili flaş karar
Velileri çok yakından ilgilendiriyor! Özel okul ücretinin iadesi ile ilgili flaş karar Velileri çok yakından ilgilendiriyor. Özel okul ücreti ile ilgili iade kararı geldi. Kayseri İl Tüketici Hakem Heyeti, geçen eğitim öğretim döneminde yeni tip corona virüs (Kovid-19) sürecindeki özel okul ücretinin iadesini isteyen bir velinin talebini kısmen kabul ederek, pandemi sürecinde okula gidilmeyen süreye karşılık gelen 7 bin 579 lira 20 kuruşun tüketiciye iadesine karar verdi.
21.09.2020 Ekonomi