Öso Birlikleri

Öso Birlikleri

Son dakika ÖSO birlikleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ÖSO birlikleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ÖSO birlikleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öso Birlikleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öso birlikleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 334 öso birlikleri haberi bulunmuştur. Tüm öso birlikleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sadece 400 metre kaldı! Hareketli dakikalar!
Sadece 400 metre kaldı! Hareketli dakikalar! Suriye'nin Münbiç şehrine sevkiyatı devam eden Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) birlikleri, PYD bölgesine 400 metre mesafeye kadar geldi.
31.12.2018 Dünya
ÖSO birlikleri Menbiç'e gitmek için hazır
ÖSO birlikleri Menbiç'e gitmek için hazır Özgür Suriye Ordusu’ndan Kuzey Şahinler Tugayları, Halep kırsalındaki hazırlıklarını tamamladı.
25.12.2018 Gündem
Operasyon korkusu teröristlere hendek kazdırıyor
Operasyon korkusu teröristlere hendek kazdırıyor Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç'e yönelik askeri sevkiyatlarını arttırmasının ardından teröristler Fırat'ın doğusunda iş makineleri ile hendek kazıyor.
24.12.2018 Gündem
PKK/YPG’li teröristler sınıra yakın yerlerdeki mevzilerden çekildi
PKK/YPG’li teröristler sınıra yakın yerlerdeki mevzilerden çekildi ABD askerinin çekilme kararının ardından PKK/YPG’liler de Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki hendek ve tünellerden çekildi
22.12.2018 Gündem
Sınırda eller tetikte! ÖSO askerleri böyle siper aldı...
Sınırda eller tetikte! ÖSO askerleri böyle siper aldı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon sinyalini vermesi üzerine gözlerin çevrildiği sınır hattında siperlerinde mevzilenen ÖSO birlikleri elleri tetikte operasyon emrini bekliyor. ÖSO birlikleri karşı taraftan gelen taciz atışlarına ise anında karşılık veriyor.
19.12.2018 Gündem
Erdoğan ‘cengâverler’ demişti! İntikam yemini ettiler
Erdoğan ‘cengâverler’ demişti! İntikam yemini ettiler Fırat’ın doğusuna yapılacak TSK operasyonu için geri sayım sürerken Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’ndaki başarılarından ötürü Başkan Erdoğan’ın ‘cengâverler’ diye övdüğü ÖSO birlikleri de gelecek emri bekliyor.
19.12.2018 Gündem
ÖSO birlikleri elleri tetikte gelecek emri bekliyor
ÖSO birlikleri elleri tetikte gelecek emri bekliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleneceğini söylemesi üzerine sınırdaki hareketlilik arttı. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler de elleri tetikte gelecek emri bekliyor.
16.12.2018 Gündem
TSK ve ÖSO Afrin'de güvenliği güçlendiriyor
TSK ve ÖSO Afrin'de güvenliği güçlendiriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, Afrin'de güvenliği güçlendirmek için arama tarama ve mayın temizleme çalışmalarına devam ediyor.
16.04.2018 Gündem
ÖSO, Menbiç için hazır
ÖSO, Menbiç için hazır Afrin’de kontrolün TSK ve ÖSO’nun eline geçmesinin ardından Arap, Türkmen ve Kürt savaşçılar, Suriye’nin PKK’dan temizleneceği güne kadar savaşacaklarını belirterek Menbiç için tatbikata başladı.
25.03.2018 Gündem
TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in güneyine ilerliyor
TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in güneyine ilerliyor TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin’in güneyinde stratejik Ahlam Dağı ve 4 köyü ele geçirdi. Bölgeden, Kimar ve Berad köylerine ilerleyen ÖSO ile rejime bağlı milisler arasında çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor. Hava harekâtında milislerin üst düzey komutanlarından birinin öldüğü belirtildi.
22.03.2018 Gündem
Afrin'de 29 köy daha teröristlerden temizlendi
Afrin'de 29 köy daha teröristlerden temizlendi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 29 köyü teröristlerden kurtararak, ilçe merkezinin kuzey, doğu ve batı bölgelerini tümüyle kontrolüne aldı.
18.03.2018 Gündem
TSK'dan son dakika Afrin açıklaması
TSK'dan son dakika Afrin açıklaması Son dakika haberi bu sabah geldi. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO birlikleri Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. Kent merkezine bu sabah girildi. ÖSO Afrin'de kontrolü sağladı. TSK'dan Afrin'le ilgili açıklama geldi. Afrin harekatında 46 şehit, 225 yaralımız olduğu açıklandı.
18.03.2018 Gündem
Özel Kuvvetler Afrin'de operasyona başladı
Özel Kuvvetler Afrin'de operasyona başladı Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre; TSK'ya bağlı Özel Kuvvetler Afrin ilçe merkezinde operasyona başladı.
18.03.2018 Gündem
Son dakika... Afrin halkı, teröristlere kazma kürekle böyle direndi!
Son dakika... Afrin halkı, teröristlere kazma kürekle böyle direndi! Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri tarafından Afrin’de yapılan operasyonda çember iyice daralırken, Afrin halkı da teröristlerin kurduğu engelleri kazma-kürek ve elleri ile aşıyor.
16.03.2018 Gündem
İşte TSK'nın yeni stratejisi! Tamamen bölecek ve...
İşte TSK'nın yeni stratejisi! Tamamen bölecek ve... Zeytin Dalı harekatında TSK'nın yeni stratejisi, operasyon bölgesini Afrin, Tel Rıfat ve Mabadlı olarak 3'e bölmek. Böylece teröristler ile siviller tamamen ayrışacak. Mabadlı ve Tel Rıfat operasyonları için düğmeye basıldı.
16.03.2018 Gündem
Afrin'de sona yaklaşıldı! TSK ve ÖSO her an...
Afrin'de sona yaklaşıldı! TSK ve ÖSO her an... Zeytin Dalı Harekâtı'nın 55'inci gününde Bülbül, Meydanki Barajı, Şeyh Hadid ve Cinderes hattından Afrin merkeze doğru 4 koldan operasyon başlatan birlikler; 14 köy, 1 dağ ve 1 tepede daha kontrolü sağladı. Afrin'den sivillerin ayrılması hızlanırken meskûn mahal operasyonunun her an başlayabileceği bildirildi.
16.03.2018 Gündem
ABD'yi uyardılar! Burayı terk edin yoksa...
ABD'yi uyardılar! Burayı terk edin yoksa... ABD ile Türkiye arasında Münbiç görüşmeleri sürerken bölgedeki kanaat önderleri bundan sonraki sürece ilişkin net konuştu. PKK ile birlikte Amerikalıların da bu toprakları terk etmesini isteyen kanaat önderleri, "Eğer kalmakta ısrar ederlerse halk olarak gereğini yaparız” dedi.
15.03.2018 Dünya
Tamamı ele geçirildi! TSK ve ÖSO Afrin'in...
Tamamı ele geçirildi! TSK ve ÖSO Afrin'in... Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatında beklenen haber dün gelmişti. TSK ve ÖSO, Afrin'in merkezini kuşatırken, Genelkurmay Başkanlığı da pazartesi gününden itibaren Afrin'in merkezinin kuşatıldığını açıkladı. Sivillerin çıkışı için güneydeki Ayn Dara’dan Basute Köyü’ne doğru yaklaşık 3 kilometre genişliğinde bir koridor bırakıldı. TSK ve ÖSO, koridor çevresine ve hâkim tepelere konuşlandı. İlçeden kaçış hızlanırken sivillerin, rejim kontrolündeki Nubul Zehra bölgesi ile ÖSO denetiminde bulunan Azez’e geçtiği bildirildi.
14.03.2018 Gündem
4 köy daha PKK'dan temizlendi!
4 köy daha PKK'dan temizlendi! TSK ve ÖSO, Afrin'de Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini teröristlerden temizledi. Böylelikle TSK ve ÖSO 197 noktayı PKK'dan temizlemiş oldu.
12.03.2018 Gündem
Afrin Harekatı'nda 52. gün! Merkeze son adım
Afrin Harekatı'nda 52. gün! Merkeze son adım Afrin Harekatı'nda bugün 52. güne girildi. TSK ve ÖSO dün tam 18 bölgeyi teröristlerden temizledi. Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk gününden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3347'ye yükseldi. Batı cephesinde yer alan Cinderes'in kuzeyindeki Zındıkan, Kile, Gümüş Burç ve Kibar köyleri bu sabah YPG'den alındı. Canlı yakalanan iki teröristin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. YPG'li teröristlerden biri kadın.
12.03.2018 Gündem
Özel birlik kampı ÖSO’nun elinde
Özel birlik kampı ÖSO’nun elinde Terör örgütü PKK/YPG’nin özel birlikler olarak tanıttığı tam donanımlı ve özel eğitimli olduğu belirtilen HAT’a ait Afrin’in 2 km. dışındaki karargah ve eğitim kampı da ÖSO birlikleri tarafından ele geçirildi.
11.03.2018 Gündem
YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi
YPG/PKK'nın sözde özel kuvvetleri ÖSO'ya direnemedi Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG/PKK'nin sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa bir çatışmadan sonra ele geçirdi.
11.03.2018 Gündem
ÖSO güçleri, Maranez köyüne operasyon başlattı
ÖSO güçleri, Maranez köyüne operasyon başlattı Zeytin Dalı Harekatı'nı sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, terör örgütü PYD/PKK denetimindeki Maranez köyüne yönelik operasyon başlattı. Operasyon kapsamında terörist hedefler sınırda konuşlu birlikler tarafından Fırtına obüsleri ve ÖSO güçleri tarafından ağır silahlarla ateş altına alındı. Bu arada Azez'in Afrin ile Halep'e ulaşımını sağlayan ve 4 yıldır terör örgütü denetimindeki batı kavşağı da ÖSO kontrolüne girdi.
9.03.2018 Gündem
Cinderes alındı ‘kuzey kilidi’ açıldı!
Cinderes alındı ‘kuzey kilidi’ açıldı! Afrin’in önemli beldelerinden Cinderes’in merkezi dün TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçti. Ayrıca stratejik öneme sahip Şeran beldesinin alınmasıyla da ‘kuzey kilidi’ açılmış oldu
8.03.2018 Gündem
Mehmetçik Cinderesi'nde
Mehmetçik Cinderesi'nde Zeytin Dalı Harekatı’yla terör örgütü PKK/PYD’ye ağır darbe indiren Mehmetçik Cinderesi’ne girdi. Kuşatmayı tamamlayan TSK ve ÖSO, Cinderesi’ne sızma operasyonunu başlattı. Afrin’e bakan istihkam mevzilerini ele geçiren birliklerimiz, Cinderesi şehir merkezinde meskun mahal çatışmalarına girdi.
8.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Öso Birlikleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öso birlikleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.